U bent hier

Heilige Huisjes brengt Bénédicte Lemmelijn met “Kostbaar broos”

Herentals
14.01.2020 - 18.04u
Door: Mark Jaspers

Bénédicte Lemmelijn is professor Oude Testament aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Zij schrijft boeken over de bijbel en over haar geloven als bijbelwetenschapper voor een breed publiek en bracht recent nog twee dichtbundels uit.

Daarnaast is ze columniste in het weekblad Tertio en in de tijdschriften Ezra van de Vlaamse Bijbelstichting en Basis van het ACV-COV Basisonderwijs.

Terwijl op dinsdag 10 juli 2018 de Herentalse markt zich vulde met supporters voor de Rode Duivels, slaagde Bénédicte Lemmelijn er in om ook de Sint-Waldetrudiskerk aardig gevuld te krijgen met mensen die naar haar getuigenis van op de preekstoel kwamen luisteren.

Zoals vele sprekers haar voordeden, antwoordde ook Bénédicte daar in een half uur tijd op de vraag "Wat betekent het voor mij als ik zeg dat ik Christelijk gelovig ben?". Maar zoals zoveel preekstoelgasten heeft Bénédicte veel meer te vertellen dan wat ze in dat half uur heeft kunnen brengen.

Zo treedt ze bijvoorbeeld regelmatig op met een programma met liedjes, teksten en gedichten. Een gelegenheid voor de mensen van Heilige Huisjes om haar nog een keer opnieuw naar Herentals te laten komen.

"Alles van waarde is weerloos", schreef Lucebert en ook vandaag, in een drukke en vaak lawaaierige tijd, blijken deze woorden misschien méér dan ooit waarheid. In de paradox die de titel "Kostbaar broos" oproept, klinkt tegelijkertijd tragiek en weerloosheid maar ook gedurfde authenticiteit en eerlijkheid.

Broosheid die zich in overgave en vertrouwen blootgeeft en appelleert aan een antwoord in tedere geborgenheid en liefdevolle herbergzaamheid.

Op kostbaar broze wijze laat Bénédicte Lemmelijn haar publiek, in bezinning en reflectie, in luisterlied en poëzie delen in haar biddend zingen of zingend bidden ...

Kostbaar broos, op vrijdag 14 februari 2020 om 20:00 uur in de Lakenhal, Grote Markt te Herentals. Toegangskaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Houders van een vrijetijdspas betalen 6 euro.

Reservering is mogelijk door overschrijving op rekening BE46 7310 0896 8936 van Heilige Huisjes, met vermelding van "Kostbaar broos" en uw naam, of bij café Brigand, Bovenrij 59 Herentals (gesloten op ma en di).

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto