U bent hier

Heilige Huisjes en Davidsfonds Herentals belichten werk en leven van Arvo Pärt

Herentals | Kempen regio | Neteland
03.02.2022 - 13.03u
Door: Herman Gezelle

Muziek om met gevouwen handen te beluisteren. Zo klinkt het werk van Arvo Pärt, de meest gespeelde nog levende componist ter wereld.

Zijn christelijk geloof is een bron waaruit almaar nieuwe pareltjes van klank opwellen en met name zijn 'Spiegel im Spiegel' prijkt al jarenlang in de hoogste regionen van de Klara Top 100.

Luisteraars omschrijven zijn werk als genezend door zijn eenvoud en verstillend door zijn traagheid. Voor Pärt volstaat een handvol klanken om een wereld van diepgang en stilte open te leggen.

Jan Christiaens studeerde musicologie aan de KU Leuven en piano aan de conservatoria van Antwerpen en Gent. Hij is educatief medewerker van CCV in het bisdom Gent, waar hij vorming organiseert op het snijvlak van christelijk geloof en klassieke muziek.

Daarnaast is hij deeltijds gastdocent aan de afdeling musicologie van de KU Leuven, waar hij onderzoek doet naar de interacties tussen de christelijke theologie en de kunstmuziek uit de 20e en 21e eeuw.

Op uitnodiging van Heilige Huisjes en Davidsfonds Herentals maakt hij op zondag 13 maart zijn publiek wegwijs in de wereld van Arvo Pärt met een luisterlezing over diens bijzondere toonspraak, zijn band met het christelijk geloof en de traditie van de christelijke mystiek.

Vervolgens neemt hij plaats aan de piano om er samen met Judith Peersman (viool) enkele van Pärts meest bekende werken te vertolken.

Arvo Pärt, muziek en mystiek op zondag 13 maart om 15:00 uur in de Sint-Catharinakerk (begijnhof) te Herentals.

Kaarten kosten €12 in voorverkoop en €15 aan de kassa. Houders van een vrijetijdspas betalen €6. Voorverkoop door overschrijving op rekening BE46 7310 0896 8936 van Heilige Huisjes met vermelding van "Arvo Pärt" en de naam waarop de reservatie moet worden gemaakt. Voor het laatste nieuws over de coronamaatregelen die van kracht zullen zijn, check de website www.heiligehuisjes.be.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto