U bent hier

Heilige Huisjes en Davidsfonds Herentals : 'Zonder Luther geen Bach'

Herentals | Internationaal | Neteland
10.04.2022 - 17.06u
Door: Herman Gezelle

Eerder dit jaar organiseerden Heilige Huisjes en Davidsfonds Herentals samen een goedgesmaakte muzikale lezing rond leven en werk van de Estse componist Arvo Pärt.

Op vrijdag 20 mei slaan beide verenigingen opnieuw de handen in mekaar, opnieuw voor een muzikale lezing, ditmaal rond de muziek van Johann Sebastian Bach en zijn tijdgenoten. Deze lezing stond trouwens al eerder geprogrammeerd, in juni 2020, maar moest toen omwille van Corona worden afgelast.

Spreker is deze keer Dominee Dick Wursten, specialist in de geschiedenis van de Reformatie en een zeer gewaardeerd kenner van de muziek van Bach. Momenteel is hij inspecteur en pedagogisch begeleider van het protetants godsdienstonderwijs in Vlaanderen en verder vooral actief op het grensvlak van kerk en cultuur. Hij vertelt over de ontwikkeling van de kerkmuziek in de 16de en 17de eeuw, met bijzondere aandacht voor de koralen.

De muziek bij deze lezing wordt live uitgevoerd op het orgel van de Sint-Waldetrudiskerk door organist Willem Ceuleers. Hij concerteerde als zanger en organist over de ganse wereld met groepen zoals het vermaarde Huelgas Ensemble en is thans titularis-organist aan de Sint-Lambertuskerk in Laken. Ook als componist is hij bijzonder actief, met een oeuvre van meer dan 900 composities.

'Zonder Luther geen Bach', op vrijdagavond 20 mei om 20:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk Herentals.

Kaarten kosten €12 in voorverkoop en €15 aan de kassa. Houders van een vrijetijdspas betalen €6. Voorverkoop door overschrijving op rekening BE46 7310 0896 8936 van Heilige Huisjes met vermelding van "Luther en Bach" en de naam waarop de reservatie moet worden gemaakt.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto