Op zondag 10 juni organiseert Heilige Huisjes een optreden van het koor Molitva, een mannenkoor dat zich toelegt op de Slavisch orthodoxe muziek.

Het ensemble ontleent zijn naam aan de orthodoxe traditie zelf. Molitva betekent namelijk ‘gebed’ en verwijst zo niet enkel naar de sacrale diepgang van de orthodoxe liturgie, maar ook naar de artistieke ervaring die Molitva zijn publiek wil bezorgen.  De rust en gewijde sfeer die het repertoire uitstraalt staan dan ook centraal in de optredens van het koor.
 
Molitva begint zijn optreden met een vesperdienst, waarbij de typische gezangen van de avondliturgie worden gezongen. In een tweede deel brengen ze een bloemlezing uit het klassieke Slavisch orthodoxe repertoire. Molitva legt het accent bij de grote romantische school van de 19e eeuw, zoals Tchaikovsky en Rachmaninov, met een enkele uitstap naar hedendaagser werk.  Opvallend in dit repertoire is de volle koorklank, de tekstgebonden frasering en de rijke harmonieën.  Het maakt de Russische romantiek tot een onnavolgbare muzikale ervaring.
 
Molitva concerteert op Zondag 10 juni 2012 om 17:00 uur in de Sint-Waldetrudiskerk te Herentals. Kaarten kosten € 10 in voorverkoop en € 12 aan de kassa. Voorverkoop via café De Posterijen, Grote Markt 13 te Herentals. Reservatie is mogelijk via molitva@heiligehuisjes.be. Meer informatie op www.heiligehuisjes.be en www.molitva.net.