U bent hier

Heilige Huisjes simultaan vanavond met Rode Duivels

Herentals
10.07.2018 - 16.03u
Door: Mark Jaspers

10 jaar lang is de reeks Heilige Huisjes in de St.-Waldetrudiskerk populair en brengen aandachtig publiek rond de preekstoel. Vorige week kwamen meer dan 500 mensen luisteren naar Z.EM. Jozef De Kesel.

De initiatiefnemers stellen tegen de halve finale Frankrijk-België vanvond een gedreven spreekster: Bénédicte Lemmelijn. Ze is vicedecaan aan de KU Leuven en gespecialiseerd in het Oude Testament. Haar geloof komt tot uiting in haar toespraken, gedichten en liederen. Elke preekstoel start dinsdag stipt om 20u en is gratis bij te wonen.

Bénédicte Lemmelijn op 10/7 om 20u

Hoe een kritische bijbelwetenschapper ook heel onbevangen en authentiek kan geloven. Bénédicte Lemmelijn is vicedecaan aan de KU Leuven, moeder van drie tieners en echtgenote van een collega-bijbelwetenschapper. Bénédicte is gespecialiseerd in het Oude Testament en een creatieve duizendpoot. Haar geloof klinkt op intuïtieve wijze door in toespraken, gedichten en muziek.

Dinsdag 17 juli - Ivo De Wever

Professor Ivo De Wever, is gehuwd, vader en grootvader. Tot 2011 was hij diensthoofd oncologische heelkunde van de KU Leuven en tot 2016 was hij lid van de commissie ethiek voor klinische studies. Op dit moment is hij vrijwilliger bij Lumos een project voor ontwikkelingssamenwerking met Congo en is hij actief bij de Pastorale Dienst van het Universitair Ziekenhuis Leuven.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto