Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Heist en Lier stellen principeovereenkomst voor over terreinen KFCM Hallaar

KFCM Hallaar leeft al geruime tijd in onzekerheid over het gebruik van de terreinen aan de Spekstraat sinds het OCMW van Lier, eigenaar van de gronden, aankondigde dat ze de gronden mogelijk zou verkopen. Heist-op-den-Berg kaartte de aankoop van de gronden terug aan bij het stadsbestuur van Lier.

Beide besturen kwamen nu tot een principeovereenkomst. ‘Een oplossing is in zicht’, klinkt het nu hoopvol bij het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg. ‘Met de principeovereenkomst kunnen we een lange periode van onzekerheid eindelijk afsluiten. De beslissing tot aankoop ligt nu in handen van de gemeenteraden.’

Het dossier van de voetbalterreinen is al acht jaar hangende. Het zorgde voor onzekerheid bij de club en heeft een grote impact op het ‘Masterplan Outdoor Sporten’. Dat masterplan bevat een inventaris van alle beschikbare openluchtsportterreinen en een inschatting van de huidige en toekomstige behoeften voor alle openluchtsporten.  De terreinen van KFCM Hallaar zijn daarin zeer belangrijk.

Over het dossier van de terreinen in Hallaar was geregeld overleg. Allerlei pistes werden grondig onderzocht en besproken met de betrokkenen. Telkens bleek het behoud van de terreinen de beste optie.

De terreinen liggen in een veilige omgeving, waardoor kinderen er zelfstandig naartoe kunnen.  Door de vele toekomstige bouwontwikkelingen in de buurt zal de behoefte aan ruimte voor recreatie en sport enkel maar toenemen. Bovendien steunt de club op vrijwilligers en sponsors die veelal in de buurt wonen.

De piste waarbij de aankoop van de omliggende gronden als mogelijke oplossing naar voren werd geschoven, lag lange tijd op tafel, maar werd niet weerhouden. Met de terreinen aan de Spekstraat als beste keuze voor een behoud van familieclub Molenzonen én de engagementsverklaring van het vorige bestuur in het achterhoofd, besloot Heist-op-den-Berg om het overleg met stad Lier nieuw leven in te blazen en liet daarom een schattingsverslag opmaken.

Het Heistse schepencollege besprak een mogelijke aankoop met het schepencollege van Lier, die het bod principieel aanvaardde.

Nu moet het voorstel uiteraard naar beide gemeenteraden om tot een definitief akkoord te komen. Als alle partijen akkoord gaan, kunnen beide besturen de verdere voorwaarden uitwerken en alles deze legislatuur nog officieel maken.

Verloopt die eerste stap succesvol, dan is het aan de clubs om het tweede deel van de engagementsverklaring tussen het lokale bestuur en de clubs waar te maken: een intensere samenwerking op het vlak van jeugd­werking.

Deel dit artikel