Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

‘Heist-Goor 2030’ vernieuwde voortuin Vrije Basisschool Heist-Goor

Heist-Goor 2030

De dorpskern van Heist-Goor doorliep in de periode augustus 2019 tot en met januari 2020 het provinciale traject van Veerkrachtige Dorpen. Daaruit volgde een dorpenmonitor, dorpskarakterschets en een veerkrachtstrategie ‘Heist-Goor 2030’ met doelstellingen en acties.

Uit het traject bleek dat een van de tien speerpunten van Heist-Goor de grote voortuin van de vrije basisschool is. Het ongebruikte grasveld en de parkeerplaatsen liggen centraal in het dorp, net tegenover de kerk. Omdat het een plek is waar veel mensen komen en omdat speelinfrastructuur in het centrum ontbreekt, was die locatie geschikt om er een centrale ontmoetingsplaats van te maken.

Het schoolbestuur van Vrije Basisschool ’t Goor en Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg toverden daarom de locatie om tot een groene, gezellige plek voor jong en oud. In samenspraak met onder andere de kinderen, de ouders, het oudercomité, de leerkrachten en het schoolbestuur van de school, maar ook de begeleiding Buitenschoolse Kinderopvang en het kerkbestuur maakten ze van een ruw praatplan een mooi ontwerp.

Aan de linkerkant is er ruimte voor rust en ontmoeting. In dat gedeelte staan banken en een picknicktafel, omringd door groene elementen. Het rechtse gedeelte is een afgebakende zone voor spel en ontspanning met allerlei speelelementen. Kinderen van de Vrije Basisschool en de toekomstige voor- en naschoolse opvang (in het oude klooster) krijgen daardoor de mogelijkheid om onder toezicht te spelen in een groene omgeving.

Dit project werd ondersteund door de subsidie ‘Realisaties volgend uit veerkrachtige dorpentrajecten’, van de Provincie Antwerpen. Medewerkers van team Openbaar Domein van het lokale bestuur voerden de werken uit.

Heist-Goor 2030

Heist-Goor 2030

Heist-Goor 2030

Heist-Goor 2030

Heist-Goor 2030

Heist-Goor 2030

Heist-Goor 2030

Deel dit artikel