U bent hier

Heist krijgt 12 verschillende schepenen op 6 jaar tijd

Heist op den Berg
08.01.2019 - 20.51u
Door: Mark Jaspers

In Heist-op-den-Berg krijgen ze de komende jaren een schepencollege met bijzonder veel geplande wissels. In totaal zullen maar liefst 12 verschillende personen uit 5 partijen schepen worden in Heist.

Er zullen ook twee verschillende burgemeesters en twee verschillende voorzitters van de gemeenteraad zijn. Dat werd bevestigd dinsdagavond tijdens de installatievergadering, die druk bijgewoond werd.

Op voorhand was er niet gecommuniceerd over de verdeling en invulling van de bevoegdheden. Pas tijdens de installatievergadering dinsdagavond werd duidelijk wie een uitvoerend mandaat zal bekleden voor de coalitie tussen CD&V, N-VA, PRO Heist, Open Vld en Groen. Al zullen de meeste van hen enkel een deel van een mandaat krijgen.

BURGEMEESTER

Luc Vleugels (CD&V), wordt na drie jaar afgelost door Jan Moons (N-VA).

SCHEPENCOLLEGE

Jan Moons (N-VA), wordt na drie jaar afgelost door David Geerts (PRO Heist) als eerste schepen en wordt daarna burgemeester.

David Geerts (PRO Heist) wordt tweede schepen en geeft na drie jaar de fakkel door aan Carl Verelst (CD&V).

Patrick Feyaerts (Open Vld) is derde schepen, wordt na drie jaar afgelost door Carl De Bie (Open Vld)

Eddy Gorris (N-VA) is vierde schepen, hij wordt na één jaar vervangen door Eric Verbist (CD&V), die nog eens een kleine vier jaar later de fakkel doorgeeft aan Wim Van den Bruel (CD&V), die iets meer dan een jaar schepen zal zijn.

Sarah Wouters (Groen) blijft zes jaar vijfde schepen.

Katleen Vantyghem (N-VA) blijft zes jaar zesde schepen.

De voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst (vroegere OCMW-voorzitter): Kelly Van Tendeloo (PRO Heist), na drie jaar afgelost door Dirk Van Noten (CD&V).

Noot: verschillende bevoegdheden worden de komende jaren bij onderlinge schepenwissels overgedragen naar een derde.

VOORZITTER GEMEENTERAAD

Carl De Bie (Open Vld) start als voorzitter, drie jaar later neemt Patrick Feyaerts (Open Vld) over.

Burgemeester Luc Vleugels heeft er alleszins hoop op dat het zal lukken. "Ik ben opgelucht dat de lange onderhandelingen gedaan zijn en dat we aan het echte werk kunnen beginnen. Het gaat anders worden om met zoveel partijen van divers pluimage in een schepencollege te zitten. Het zal er op een andere manier aan toe gaan in het schepencollege, maar ik heb er vertrouwen in dat het zal lukken."

Na drie jaar neemt Jan Moons (N-VA) de fakkel over van Luc Vleugels (CD&V) als burgemeester. Maar eerst wil Vleugels nog heel wat dingen realiseren en op de sporen zetten. "Wat ik eerst wil doen? Veel dingen. Het masterplan voor de ontwikkeling van de kern wil ik verderzetten, we starten met een parochiezalenbeleid voor de deelkernen en we willen een voorvechter worden in een plattelandsbeweging die de belangen van niet-steden dient."

De grote coalitie tussen CD&V, N-VA, PRO Heist, Open Vld en Groen van 29 op 35 zetels zorgt er zo ook voor dat de oppositie uitzonderlijk klein is. Enkel ETA+ en Vlaams Belang zorgen de komende zes jaar voor de kritische noot. (pp-Luc Vleugels)


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto