Heist Loopt Warm, alsook Heist Loopt & Zingt wordt georganiseerd uit de buik van Actie Zorgenmens.
'We hebben vorige donderdag kunnen genieten van een onwaarschijnlijke avond', zegt Gert Vercammen.  'We weten dat de inwoners van Heist staan te popelen als er iets te doen is, dat zien we tijdens Heist Loopt & Zingt, maar dat op korte periode zoveel mensen kunnen gemotiveerd worden om deel te nemen vinden we echt onwaarschijnlijk.

Dit is helemaal de verdienste van alle medewerkers, wij kunnen louter een platform aanbieden, het zijn de inwoners, verenigingen, bedrijven en jullie pers die iedereen wil en kan activeren en positief weet te motiveren om deel te nemen aan deze benefiet evenementen.

Daarom toch een heel grote bedankt aan alle verenigingen van Heist, met in het bijzonder De Molenzonen met 250 deelnemers, en een tweede gulle vereniging, "The Monte Village", een party spin off van de minivoetbal ploeg SV Ontmoeting op de braderij van Heist die een cheque van €2000 heeft gestort. Gelukkig zijn er ook enkele scholen waarop we hebben kunnen rekenen.

De bedrijven, deze keer klokken we af op 79 actief deelnemende bedrijven met in het bijzonder MSD met 147 deelnemers. De standhouders naast het parcours hebben voor de eerste keer deelgenomen, en hebben voor de deelnemers een fijne en aangename afwisseling gezorgd.

Ook Radio Christina en Jean-Paul De Bie wil ik niet vergeten voor een hele avond gratis uitzenden.

Deze groep heeft voor meer dan 1.600 deelnemers gezorgd wat bewijst dat zowel Heist Loopt & Zingt als Heist Loopt Warm verenigingen en bedrijven van Heist gelukkig kan motiveren deel te nemen, en dat deze van levensbelang zijn om stand te houden en te organiseren. Maar uiteraard mogen we alle individuele deelnemers niet vergeten, en dat zullen we zeker niet.

Nog een van harte bedankt aan de cafés onderaan de Berg. Zij sponsoren ook een belangrijke bedrag, en zorgen voor de dranken, sfeer en het sanitair tijdens de avond aan start & aankomst onderaan de berg.

Last but not least de gemeentediensten die ook nu weer constructief meedenken om alles in de beste banen te leiden. Het Rode Kruis dat ook weer paraat stond.

We kijken terug op 2.360 betalende deelnemers die 3.716 ronden hebben afgewerkt. Dat maakt dat gemiddeld 1 persoon iets meer dan 1 en een halve ronde afwerkt. Het record is een deelnemer met 8 ronden dat ik weet.

Dit jaar heeft een enquête uitgemaakt wie we zullen steunen en dat is Make a Wish geworden. Gelukkig hebben we nog wat sponsoring ontvangen en minus onze kosten kunnen verheugd en toch wel een beetje fier melden dat we €16.000 vandaag zullen storten op de rekening van Studie Brussel / Koning Boudewijnstichting die deze centen overmaken aan het goede doel Make a Wish.

Ook dit is een onwaarschijnlijk cijfer, waardat menig Heistenaar fier mag op zijn dat we als inwoners van Heist zulk bedrag bij mekaar hebben gelopen en gewandeld.  Misschien kunnen we dit cijfer nooit meer overtreffen, dan is het maar zo, elke euro helpt, maar volgend jaar staan we terug paraat, u toch ook?

In opdracht van Actie Zorgenmens, in naam van onze teamleden, groetjes, Gert.

Prettige eindejaarsfeesten!

PS.: tot 25 augustus 2019, Heist Loopt & Zingt, en nu met een stralende zon!