Het bevolkingsaantal in Heist-op-den-Berg blijft nog steeds groeien : 43.590 inwoners, zo'n 500 meer dan begin 2021.

De laatste vijf jaren (2017-2022) was er een stijging van maar liefst +5,33%. Dat maakt dat Heist-op-den-Berg de vierde grootste speler is in de provincie Antwerpen, na de grootsteden Mechelen, Antwerpen en Turnhout.

Deze stijging is niet te verklaren door een natuurlijke bevolkingsgroei. Het afgelopen jaar waren er immers meer overlijdens dan geboortes.

Heist nam afscheid van 433 inwoners, waarvan 260 personen overleden in Heist zelf. Daarnaast werden er 376 nieuwe Heistenaren geboren, waarvan drie op Heists grondgebied: twee thuisbevallingen en eentje 'op weg naar het ziekenhuis'.

De bevolkingsgroei is het gevolg van het aantal mensen dat er bewust voor kiest om in Heist te komen wonen. Er zijn vorig jaar meer mensen naar Heist verhuisd (1.970 inwijkelingen) dan dat er mensen vertrokken (1.523 uitwijkelingen).

Door de combinatie van het uitgestrekte, landelijke karakter met een levendig, bruisend centrum, blijft Heist voor heel wat mensen een aantrekkelijke gemeente om in te wonen.

HUWELIJKEN EN ECHTSCHEIDINGEN

Door de coronamaatregelen werden er vorig jaar, net als in 2020, minder huwelijken voltrokken: 149 bruidsparen stapten in het huwelijksbootje, een 40-tal huwelijken minder dan in een niet-coronajaar. Toch werden er nog steeds ongeveer dubbel zoveel huwelijken afgesloten dan dat er echtscheidingen (72) waren. Een positieve trend!

EEUWELINGEN

In 2021 vierden 20 mensen hun 100-jarige bestaan. Dit jaar hopen we 16 eeuwelingen in de bloemetjes te kunnen zetten. De oudste inwoner van Heist-op-den-Berg is op weg naar haar 105e verjaardag.