Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Heist-op-den-Berg coördineert al vele jaren Europese uitwisselingsprojecten

Met ‘Let’s post it’ werkten Heistse jongeren in Massa di Somma, een klein Italiaans dorpje op de helling van de Vesuvius, samen aan ‘European Citizenship’. Met ‘Swan’ (Society with Awareness of Non-Discrimination) deden we tot twee keer toe een Twin City-project met het Italiaanse Ercolano.

Met ‘Easy Towns 1.0 en 2.0’ (European Accessible Sustainable Young Towns) werken jongeren en beleidsmakers uit 12 Europese landen samen aan een betere wereld. Via kennismaking met het eigen culturele erfgoed pleiten zij voor respect voor ieders culturele achtergrond. Zo willen ze evolueren naar een samenleving waarin iedereen meetelt.

Het project hoort thuis in het Europese uitwisselings­programma Europe for Citizens.

De Covid 19-pandemie doorkruiste helaas dit project. Europa was Heist-op-den-Berg goed gezind en gaf twee maal een verlenging van het budget en de activiteiten.

 

Van 25 tot 28 september sluit dit project af met een sterke finale in Heist-op-den-Berg. Meer dan 40 buitenlandse gasten krijgen een boeiend programma waarin jeugd, inclusie, tolerantie, respect en het Heistse culturele erfgoed centraal staan.

Deel dit artikel