De gemeente Heist-op-den-Berg verzustert met het Roemeense Arad. De verzustering en samenwerking wordt nu geofficialiseerd.

 
Op 19 november ondertekent Heist-op-den-Berg een twin-city-akkoord met de Roemeense stad Arad.

Arad ligt in het westen van Roemenië, op 50 kilometer van de grens met Hongarije. Het is een grote stad met 184.000 inwoners en een rijke commerciële en culturele geschiedenis.

Het opzet van het twin-city-akkoord is om vriendschappelijke relaties te ontwikkelen en mogelijkheden te onderzoeken om samen te werken. Op 19 november kan de Heistse bevolking genieten van de eerste vruchten van deze samenwerking.

Om 16 uur vindt een business seminar plaats. Roemeense en Belgische ondernemers krijgen een forum aangeboden om ervaringen uit te wisselen en misschien interessante zakelijke opportuniteiten te ontdekken. Deze namiddag verloopt in samenwerking met de Roemeense ambassade in België. De Roemeense ambassadeur, Ovidiu Dranga, zal het seminarie bijwonen.

Om 20 uur staat een concert van de Filharmonie van Arad op het programma. Zij brengen twee volledige werken van Ludwig Von Beethoven: het vijfde pianoconcerto en de vijfde symfonie. Het concert wordt voorafgegaan door de plechtige ondertekening van het twin-city-akkoord.