Samen met iedereen die graag wil komen meedoen wil Chiro Hallaar en GodZijDrank het record om met zoveel mogelijk deelnemers "Bal in de Straat" te dansen naar Heist-op-den-Berg halen.

Reeds verschillende generaties lang staat bij heel wat leden en ex-leden van jeugdverenigen de populaire volksdans in het geheugen gegrift.

"Bal in de Straat is jaarlijkse traditie tijdens ons volksdans moment op kamp en tijdens de zomerse BBQ" vertelt Jolien Van den Bruel van de Chiro van Hallaar. "Al onze leden worden er mee groot. Ook bij andere jeugdbewegingen uit de streek. De dans is heel toegankelijk en makkelijk aan te leren.

Toen we opvingen dat GodZijDrank het nummer in een nieuw jasje had gegoten wisten we meteen dat we er iets mee wilden doen. Zo ontdekten we dat er in Gierle al een recordpoging was gezet en die willen we nu verbreken en naar Heist-op-den-Berg halen. We mikken op meer dan 224 deelnemers. Iedereen mag komen meedoen."

"Het perfecte moment en de ideale locatie hebben we ook gevonden" gaat Bart Smolders van het dj-duo GodZijDrank verder. "Op het einde van het jaar houdt Winterbar Moose steeds een populaire openlucht après ski party op het gouden kruispunt aan alle café's.

Deze zal plaatsvinden aanstaande zaterdag 28 december. We hebben de toestemming gekregen om het daar in de vooravond te laten plaatsvinden. Onze nieuwe versie van het nummer heeft een après-ski insteek en is dus ideaal voor de recordpoging tijdens dit openlucht feestje dat zich letterlijk en figuurlijk in de straat afspeelt."

Het evenement en alle praktische info kan teruggevonden worden op hun Facebook en Youtube pagina's. Er is ook een tutorial gemaakt voor wie het dansje nog wil aanleren of terug wil opfrissen. Iedereen uit de omgeving van Heist-op-den-Berg wordt opgeroepen om mee het record te komen verbreken.