U bent hier

Heist verwelkomt Ercolano

Heist op den Berg
16.04.2018 - 21.30u
Door: Mark Jaspers

In januari 2017 trokken 42 Heistenaren naar Ercolano voor een uitwisseling in het kader van het 'Europa voor de burger'-programma van de Europese Unie. Dit gebeurde in een project getiteld SWAN, wat staat voor 'Society With Awareness of Non-discrimination'.

Nu is het de beurt aan Heist om zich van zijn beste kant te laten zien. Van 19 tot 23 april 2018 zijn er 42 Italianen op bezoek in Heist-op-den-Berg: grotendeels jongeren, maar ook ambtenaren, medewerkers, kunstenaars en lokale politici uit Ercolano, een klein stadje vlakbij de Vesuvius. Ze krijgen een unieke blik op hoe wij hier omgaan met inclusie en cultureel erfgoed.

De Napolitanen zullen deelnemen aan workshops muziek en schilderkunst in de Heistse academies, wandelen langs ons cultureel erfgoed en zullen een voorstelling van theatergroep Wuivend Riet bijwonen in het cultuurcentrum.

Verder zullen zij genieten van een concert van Luna Voltas ten voordele van Levensloop, gaan ze op bezoek in Lier, en ontmoeten ze landgenoten in Genk waar ze het Italiaanse mijnverleden ontdekken.

Tot slot brengen ze een bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen waar ze geconfronteerd worden met waar discriminatie in zijn meest extreme vorm kan toe leiden.

Het bezoek start op donderdag 19 april om 20 uur met een officiële ontvangst in de raadzaal van het gemeentehuis, Kerkplein 15 in Heist-op-den-Berg.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto