1/ Evaluatie van de voorbije editie Heist Wandelt&Fietst – Heist Loopt&Zingt 2011
 

 • Een eerste en zelfstandige editie van Heist Wandelt & Fietst heeft 800 mensen in beweging gezet! Dat is een verdrievoudiging van de vorige edities en dit zit dus duidelijk in de lift!
 • Heist Loopt: slecht weer op de berg, maar in regen en wind hebben dit jaar terug een 1 000-tal deelnemers deelgenomen (947 kinderen en G-Atleten)!
 • Heist Zingt: Ondanks het koude weer hebben twee nieuwe bands toch het kerkplein mooi weten opveren! Een sfeervolle Berg, uniek in onze grote regio!

 
2/ Opbrengsten voor de sociale verenigingen
We bieden een mogelijkheid voor de deelnemende sociale verenigingen om een mooi centje bij te verdienen. Dit geld is meer dan nodig om de werking van hun vereniging jaar na jaar te kunnen verzekeren. In ruil voor deze financiële steun verzorgen deze verenigingen allerhande taken tijdens het evenement. Het slechte weer maakt het reeds twee jaren moeilijk om mooie winsten te maken en deze te kunnen overdragen aan de sociale verenigingen.

Maar toch lukt het Actie Zorgenmens nog een belangrijke financiële steun te kunnen verdelen. Dit is een overzicht van de geschonken bedragen van de editie 2011, ondanks het slechte weer.
Drank opbrengsten: Nethedal (drankstop Heist Wandelt): € 600, G-zwemmen: € 1000, Make a Wish: € 1 000, Rotaract: € 1 750, G-Tennis: € 2000
 

Totaal 2011: €6 350

Na 4 edities hebben we een totaal van €32000 kunnen uitdelen.

3/ De nieuwe editie 2012
A. Heist Wandelt & Fietst
Zondag 20 mei :
Ontdek de “groene gordel” rond Heist Centrum!
Start en aankomst: Sportcentrum – Lostraat 50, 2220 Heist op den Berg
 
Heist Wandelt: www.actiezorgenmens.be- www.Heistwandelt.be
“Heist Wandelt” zal ook dit jaar deel uitmaken van het welbekende KWB wandelcriterium “Den Toer Van Heist”, een verzameling van 10 prachtige wandelingen onze Heist Wandelt als Joker wandeling, verdeeld over alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg. Zondag, 20 Mei 2012, kan men kiezen uit 6 wandeltochten door en langs het hartje van Heist-op-den-Berg, met een uitzwaai richting Booischot en de Netevallei. Er is een drankstop voorzien in het dagcentrum voor mentaal gehandicapten Nethedal te Booischot.
 
Leuk dit jaar: de kortste wandeling heeft als eindpunt Nethedal, deze deelnemers worden terug gebracht met een shuttle dienst terug naar de start.  Dit zijn de wandelingen voor 2012:

 • 5km - Naar Nethedal en terug met de shuttle dienst: perfect voor rolstoel en kinderwagens.
 • 8km - Het centrum en daarrond op z’n mooiste (zonder drankstop).
 • 10km – Een natuurtoertje met een stop langs Nethedal en terug
 • 14,5km – Een uitgebreider natuurtoertje langs Nethedal en terug.

Combi wandeling:deze combinaties zijn perfect mogelijk gemaakt.

 • 8 km 10km:  18km: Van het centrum op z’n mooiste langs de natuurpaadjes richting Nethedal en terug.
 • 8 km 14,5km:  22,5km: Van het centrum op z’n mooiste, uitgebreid langs de natuurpaadjes richting Nethedal en terug.

Héél wat extraatjes kunnen we u dit jaar aanbieden:

 • Tijdens de wandelroute 10km & 14km:
 • Berghoven: hier kan m’n een glaasje wijn proeven/drinken bij de wijnmaker  L. Moons.
 • Twee rustplaatsen: Nethedal (dagcentrum voor mindervalide te Booischot ) en Prisma (tot 14u00).
 • Deelneming tombola: elke deelnemer maakt een kans op één van de vijf schitterende prijzen u aangeboden door de firma Oosterlinck: “Proftools – Cook&Co”
 • Bij aankomst op het sportcentrum bieden we elke wandelaar gratis een vers gebakken pannenkoekje aan.
 • Doorlopend kinderanimatie op het sportcentrum met een springkasteel, draaimolen en grimme.

Vertrek en aankomst op het sportcentrum: Kostprijs €1 per deelnemer.
 
“Heist Fietst”: www.actiezorgenmens.be- www.heistfietst.be
Maar u kan eveneens deel nemen aan “Heist Fietst”, een gezellige familiefietstocht voor jong en oud. Deze familiefietstochten lopen langs leuke en mooie plaatsen uit de gemeente. U heeft de keuzen uit twee afstanden (25Km – 40Km) , of kan de beide afstanden combineren. Halfweg voorzien we natuurlijk een drankstop, waar u even kan uitrusten en een drankje gedronken worden.

Deze drankstop vindt plaats te Itegem, aan de kantine van LRV (Kerkstraat) waar de kinderen eveneens een ponyritje kunnen maken. De tochten worden afgepeild, en u ontvangt een route beschrijving bij vertrek.
2 Fietstochten: 25Km – 40Km: Kostprijs kinderen €2 - Kostprijs volwassenen €3.

Algemene info:
Vertrek en aankomst wordt georganiseerd in de lokalen van het Gemeentelijk Sportcentrum – Lostraat 50 - te Heist-op-den-Berg.
Start: 08u00 – 15u00
 
B.  Cycling To Serve – NIEUW! - www.cycling2serve.be
Zaterdag 25 augustus
Rotary Heist-op-den-Berg heeft de licentie beet voor het organiseren van het Belgisch kampioenschap Cycling To Serve 2012. We plannen dit wielercriterium van en voor “Service aan de gemeenschap”, zaterdag 25 augustus 2012, de dag voor Heist Loopt & Zingt. Eveneens zijn we geselecteerd voor de organisatie van het wereldkampioenschap Cycling To Serve 2014. Beide evenementen zijn een eenmalig initiatief.
 
Tijdens deze dag worden 5 wielerwedstrijden gereden, vier wedstrijden voor leden van een service club (vandaar de naam “Cycling to Serve”), dit per leeftijdcategorie, en een open kampioenschap voor amateurs. Alles zal plaats vinden boven op de Berg, dit met een parkoers op en rond de Berg van 4.5km.
“Peter” van het evenement is Sven Nijs.
 
 C. Heist Loopt & Zingt: 5 jaar! Dat moet een feest worden.
        Zondag 26 augustus : Heist Loopt & Zingt

Heist Loopt
“Heist Loopt” is uitgegroeid tot een heus sportevenement binnen het joggingmilieu, met meer dan 1 000 atleten boven op de Berg van Heist. Zelfs nationale en internationale kampioenen hebben “uit sympathie” deelgenomen waaronder de winnaar en Europees kampioen Bekele.Daarbuiten nemen vooral zoveel recreatieve sporters deel, wat het succes compleet maakt. Heel wat families, vrienden en zeker ook collega’s van de deelnemende bedrijven hebben een team gevormd en zo zich sportief ingezet op de Berg.

We hebben heel wat bedrijven teams mogen ontvangen wat het een beetje een wedstrijd binnen een wedstrijd werd. En gelukkig kunnen we ook rekenen op al de toeschouwers langs dit unieke parkoers, wat deze jogging extra aantrekkelijk maakt.
Er verandert dit jaar niets aan het programma van Heist Loopt. Dit zijn nog steeds de klassementen:

14u: Kinderjogging
14u15: G-Atleten jogging
14u30: Eén en twee toer(en) van den Berg: 5km, 10Km individueel.
14u40: Halve Marathon van Heist.
14u40: Halve Marathon aflossing: Teams van 4 (elk 5km) of 2 personen (elk 5km).
 
Heist Zingt! GRATIS zang feest op de Berg van Heist.
“Jong Heist Zingt”: Net zoals vorig jaar zullen de Clowns van de “Kinderfabriek” garant staan voor een groot kinderfeest.  Vanaf 15u30 kunnen de kindjes meezingen en dansen op de leukste kinderliedjes. Maar er zal ook grimme mogelijk zijn en de kleinste kunnen leren ballonnen plooien…

“Heist Zingt”: Ook dit jaar kan meegezongen worden op de bekendste liedjes op de Berg van Heist. We rekenen uiteraard op goed weer, en op een enthousiast publiek dat zorgt voor de nodige sfeer.
 
19u00: De Kempen Zingt Mee!
Een zangeres, twee steengoede muzikanten, een podium en een set plezante volkse liedjes uit de Kempen. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van Kempen zingt mee!. En natuurlijk een enthousiast Heistse publiek!

Zin om mee te zingen, of gewoon te komen luisteren? Kempen zingt mee! wordt dit jaar op meer dan twintig plaatsen georganiseerd, op 26/8/2012 ook bij ons in Heist op “Heist Zingt”.
De Kempense traditionals van toen door muzikanten van vandaag: Kathleen Vandenhoudt, Bart Buls en Piet Van Den Heuvel laten horen hoe zij ons muzikale erfgoed de eenentwintigste eeuw in zingen. De teksten hoef je niet (meer) uit het hoofd te kennen: die krijg je erbij in een gratis boekje. Op en top Kempens… sfeer verzekerd!

Erfgoed?
De optredens maken deel uit van Kempen zingt!, een project rond het gezongen erfgoed van de regio. De drie Kempense erfgoedcellen werken er aan mee, net als Rurant en Vormingplus Kempen, financieel ondersteund door LEADER-gebieden MarkAante Kempen en Midden-Kempen Beweegt.

Vanaf de zomer toert ook een leuke kinderliedjestentoonstelling van Kempen zingt! door de Kempen, en samen met de jeugdbewegingen wordt een kampzangboekje gemaakt.

Meer info vind je op www.kempenzingt.be.
 
20u00: Een verrassing act van 45 minuutjes
 
21u00 – 0u00:Eenmalige comeback van Al&Trick, speciaal voor 5 jaar Heist Zingt!
 
0u00: Vuurwerk?Als er centjes over zijn, en het weer laat het toe, sluiten we graag dit verjaardagfeest af met vuurwerk op de Berg!

Samenvatting Heist Wandelt & Fietst – Heist Loopt & Zingt:
Zondag 22 mei 2011: Heist Wandelt & Fietst: Locatie: Sportcentrum.
Zondag 28 augustus 2011: Heist Loopt & Zingt:
         14u: Kinderjogging - G-Atleten jogging.
         14u30: Eén of twee toeren van den Berg
         14u40: Aflossing halve Marathon – De Halve marathon van Heist.
         15u30: Jong Heist Zingt.
         19u: Heist Zingt.
         0u00: Vuurwerk?

         Speciaal Event Bier
Het nieuwe Event Bier is gebrouwen! Een stoer Blond Biertje van 7,5%.
 
Naam: “De Rop en de Rover”

Een toepasselijke naam voor een toepasselijke bestemming:

 • De Rob en de Rover: De “Rob” loopt achter een “Rover” die een flesje bier heeft gestolen, en ze lopen over de Berg van Heist.
 • Uitspraak: “der op en der over” = “op en over de Berg”.

Dit lekkers is uitsluitend te drinken tijdens onze evenementen.

Het comité Heist Wandelt & Fietst – Heist Loopt & Zingt