Al 50 jaar krijgt de jeugd van Heist-op-den-Berg een stem in de gemeentelijke jeugdraad. Om dit heuglijke feit te vieren, organiseert het huidige bestuur van de jeugdraad, in samenwerking met de gemeente Heist-op-den-Berg, een leuk verjaardagsfeest op zaterdag 10 september 2016.

Gratis verjaardagsfeest

Dit gratis feest gaat door aan de chirolokalen op de Oude Liersebaan 33b. De vrijwilligers die zich doorheen de jaren hebben ingezet voor de jeugdraad zijn vanaf 16 uur van harte welkom op een receptie en een gezellige BBQ. Tijdens de receptie zal jong en oud even aan het woord komen.

Zo zal de oprichter van de Heistse jeugdraad ons meenemen op een reis naar het verleden, zal de burgemeester een woordje zeggen en zal ook de nieuwe richting van de huidige jeugdraad worden voorgesteld.

HotH crew

-Afgelopen jaar besliste de jeugdraad namelijk om hun werking eens grondig onder de loep te nemen. Om dit proces te doorlopen, zochten ze ondersteuning bij VVJ (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten). Zij hielpen het huidige bestuur om een nieuwe koers te zoeken en wat frisse wind door het begrip ‘jeugdraad’ te jagen. Dit proces is nog steeds aan de gang, maar ondertussen is er op enkele vlakken al verandering te merken.

Zo werd er gekozen voor een nieuwe, hippere naam: HotH crew. Dit staat voor ‘Heist-on-the-Hill’ en is een begrip dat vaak door de Heistse jeugd in de mond wordt genomen. Hier wilde de jeugdraad gebruik van maken om meer bekendheid te verwerven en het saaie imago van zich af te schudden. Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. De betekenis van dit logo zal zaterdag aan iedereen worden toegelicht.

Heistse jeugd danst

Na het officiëlere gedeelte in de namiddag, wordt het feest vanaf 20 uur voor alle jeugd (en iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt) op gang getrokken met een optreden van Heistse coverband. Wie deze band mag wezen, blijft nog een verrassing. Maar er zal zeker en vast stevig gedanst en gezongen worden.

Aansluitend gaan ze de nacht in met verschillende Heistse DJ’s die zullen zorgen voor een aangename sfeer.'