Heistenaar Pieter Verelst wint prestigieus Camerettenfestival in Rotterdam.

Op zaterdag 26 november streden drie getalenteerde cabaretiers tijdens de finale van de 51e editie van het Camerettenfestival om de felbegeerde Juryprijs. Uiteindelijk nam de Vlaming Pieter Verelst (°1990) de prijs mee naar Heist-op-den-Berg.

Pieter Verelst is cabaretier en (stem)acteur bij onder andere animatiefilms, ‘Familie’ en ‘Paradise Trips’: Als aanstormend cabaretier wordt hij wel eens vergeleken met een een jonge Hans Teeuwen en Wim Helsen. Op het Groninger Studenten Cabaret Festival won hij als Vlaming in 2014 zowel de jury- als de publieksprijs. En nu dus de hoofdprijs op het prestigieuze Camarettenfestival.

Jury is laaiend

De jury over Juryprijswinnaar Pieter Verelst: “Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam.

Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.” -Eerder wonnen o.a. Ivo de Wijs, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Joke Van Leeuwen en Hans Teeuwen de Juryprijs. Ook de Vlamingen Kommil Foo en Begijn Le Bleu staan op de erelijst.

De drie finalisten (en dus ook winnaar Pieter Verelst) zijn van december ’16 tot en met mei ’17 in meer dan 45 theaters door heel Nederland te bewonderen tijdens de finalistentournee. (www.cameretten.nl).

Gelukkig moeten we niet atijd naar Nederland om Pieter Verelst aan het werk te zien. Op 12 februari is hij aan het werk in CC Zwaneberg (Heist-op-den-Berg) en op 24 februari in CC Het Gasthuis in Aarschot.

foto: Pieter Verelst