Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Heistse Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten bestaat 125 jaar

40 leerlingen telde de ‘Heystse Teekenschool’ toen ze op 4 juli 1897 voorlopig opstartte en daarna op 5 september definitief van start ging. Vandaag heeft de ‘Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten’ 1.140 leerlingen.

125 jaar na de start onderstrepen die cijfers de levenskracht van de academie. Ze is zonder twijfel betekenisvol en heeft duidelijk een plaats verworven in het dagelijkse leven van velen.

De Academie Beeld is fier op die 125 jaar geschiedenis! Als instelling die beeld als taal gebruikt, wil ze dat vieren met een tentoonstelling die terugkijkt in de tijd. De academie gaat op zoek naar afstudeerwerken van studenten uit de voorbije 125 jaar. Een selectie van die werken krijgt een plek op de tentoonstelling in Cultuurcentrum Zwaneberg en de Expohal-Academie van 3 tot en met 19 februari 2023.

Wat is in jouw ogen het beste werk ooit dat in onze academie tot stand kwam? Het maakt niet uit wat het onderwerp is of welke techniek gebruikt werd. Bezorg je inzending met een foto voor 12 december aan directie@tekenacademieheist.be. Hou er rekening mee dat het werk een ophangsysteem zou moeten hebben (tenzij het 3D-werken zijn).

Je bezorgt volgende info:

- een duidelijke digitale foto van één werk

- afmetingen

- techniek en eventueel titel

- de naam van de maker

- indien te achterhalen: jaartal en naam van de leraar van het atelier waarin het werk ontstond.

In de loop van december maakt een team van directie en leerkrachten van de academie een selectie op basis van techniek en onderwerp en brengt de geselecteerden per mail op de hoogte. In die selectie kijken ze naar inzendingen die een boeiend en representatief beeld geven van 125 jaar academie. Niet-selectie heeft dus niets te maken met een oordeel over kwaliteit.

De geselecteerde werken moeten ter plekke in CC Zwaneberg zijn op maandag 30 januari 2023 tussen 10 en 21 uur en kan je terug ophalen op maandag 20 februari 2023 tussen 10 en 21 uur.

Deel dit artikel