Zondag 18 december gaan de Heistse fanfares met muziek de straat op ten voordele van 'Music for Life', het welbekende 'goede doel' van jongerenzender Studio Brussel en Rode Kruis Vlaanderen.

De initiatiefnemers doopten het geheel dan ook toepasselijk 'Fanfare for Life'. Het wordt een letterlijk een hele dag 'musiceren geblazen'.
Zondagochtend om 09.00u start een stoet van maar liefst 50 Heistse muzikanten vanaf het evenementenplein vóór cultuurcentrum Zwaneberg voor een 'mars' richting het centrum van Grootlo, het punt op Heists grondgebied, kortst bij Leuven gelegen.

Daar aangekomen wordt er een uurtje halt gehouden voor een hap en een drankje.

Vanuit Grootlo reist het muzikale gezelschap per bus dan verder richting Leuven. De muzikanten zullen dan wederom met muziek over de Bondgenotenlaan naar het Martelarenplein marcheren waar op dat ogenblik het 'Glazen Huis' -zeg gerust het 'episch centrum'- van de actie is opgetrokken. Ter plaatse zullen de muzikanten van de Heistse fanfares dan een kort, speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd muziekstuk brengen. Het werk, dat uiteraard ook de titel 'Fanfare for Life' meekreeg werd geschreven door de jonge Heistse muzikant Stijn Aertgeerts, en zal worden aangeprezen als de nieuwe 'jingle' van Studio Brussel!
Hierna vertrekken de muzikanten opnieuw met de bus richting Heist-op-den-Berg om er nog een laatste keer op te stappen richting kerstmarkt boven op de berg om het geheel feestelijk af te sluiten.

De bedoeling van heel deze actie is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Music for Life actie. De muzikanten krijgen sponsorlijsten mee en gaan zelf op zoek naar mensen om hun prestatie te laten sponsoren.
In totaal zullen de muzikanten die dag alles bijeen zo'n 15 kilometer gemarcheerd hebben, en dat is niet niks! De plaatselijke Rode Kruisafdeling reist dan ook mee om eventuele bleinen op te vangen. Ook het gemeentebestuur geeft zijn steun aan dit initiatief.

Met dit initiatief speelt Groot-Heist één van zijn grote troeven uit! Namelijk de talrijke en kwalitatieve fanfares die deze gemeente rijk is. Dat de traditie van deze fanfares eveneens rijk is spreekt uit het ludieke initiatief om nog eens naar aloude gewoonte 'over de straat te marcheren', een zeldzaam begrip dezer dagen.

Toch is het niet alleen de folklore, er is ook oog voor de jonge wolven en de vernieuwing binnen de korpsen, getuige Stijn Aertgeerts en zijn compositie. En dat er nog veel vers bloed zit in de Heistse fanfares blijkt uit ook het grote aantal jonge muzikanten dat aan deze optocht deelneemt!