U bent hier

Heistse gemeenteraad gebruikt nieuw geluids- en stemsysteem

Heist op den Berg
22.04.2015 - 12.18u
Door: Herman Gezelle

De Heistse gemeenteraad maakt een sprong naar de 21e eeuw. Het systeem van stemmen met papieren stembriefjes behoort voortaan tot het verleden. Ook het niveau van geluidsversterking wordt verbeterd.
Tijdens de gemeenteraad van 21 april maakten de gemeenteraadsleden voor de eerste keer gebruik van een nieuw, kwalitatief hoogstaand en draadloos Taiden-geluids- en stemsysteem.

Er zijn een aantal aanpassingen in de gang van zaken. Voortaan moeten raadsleden door middel van een badge hun aanwezigheid op de raad registreren. Wanneer er gestemd wordt over een punt, kunnen zij door middel van een druk op een knop hun mening kenbaar maken. De resultaten worden tijdens de stemming live vertoond op een projectiescherm.

Bij open stemmingen kan, op vraag van een raadslid, ook het individueel stemgedrag weergegeven worden. Bij een geheime stemming kan alleen een algemeen stemresultaat geprojecteerd worden. Deze werkwijze betekent een aanzienlijke vooruitgang en tijdswinst tegenover het oude systeem, waarbij er stembriefjes rondgedeeld en geteld moesten worden.

Nieuwe microfoons zorgen voor een goede verstaanbaarheid van de sprekers doorheen de hele vergaderruimte. Om te vermijden dat er te veel personen gelijktijdig het woord nemen, is ingesteld dat maximaal twee personen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de microfoons. De voorzitter leidt de vergadering in goede banen via een aparte bedieningsmodule. Het nieuwe audiosysteem maakt het ook mogelijk om het geluid van de gemeenteraad op te nemen. Dit vergemakkelijkt het opmaken van de notulen.

Deze aanpassingen zullen bijdragen tot een hogere efficiëntie van de gemeenteraadszittingen.

 

imageMeer nieuws

Werken verkeersdrempel Molenhoekstraat: parking en straten blijven bereikbaar

Mol 20.08.2019 - 11.43u reading time1min

Vanaf vrijdag 23 augustus wordt de verkeersdrempel in de Molenhoekstraat – ter hoogte van school Rozenberg – heraangelegd. Het verkeer wordt omgeleid via de het weggetje op de parking net voor 't Getouw. Via deze weg blijft de volledige parking 't Getouw bereikbaar en is ook doorgaand verkeer naar de achterliggende straten mogelijk. Als alles volgens planning verloopt, nemen de werken één week in beslag.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto