De kerstmarkt verhuist naar het Cultuurplein en wordt voortaan georganiseerd in samenwerking met het Bergstraatcomité. Dit biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor de kerstmarkt. We zetten de nieuwigheden even op een rijtje:

De kerstmarkt kan plaatsvinden op twee dagen: zaterdag 19 december van 13 tot 22 uur en zondag 20 december van 13 tot 20 uur. De kwaliteit van de tentjes gaat drastisch de hoogte in: i.p.v. de braderijtentjes zijn er nu prachtige pagodetenten gehuurd.

Er wordt een centrale ruimte voorzien met extra animatie. Daar zullen ook schuilmogelijkheden zijn, zodat bezoekers bij slechte weersomstandigheden ter plaatse kunnen blijven. De organisatoren zorgen voor sfeerverlichting en muziek op het Cultuurplein.

70 kraampjes

Er zijn heel wat meer standhouders dan mogelijk was op het Kerkplein, daar zaten we met 45 standplaatsen aan de limiet, nu zijn er 70 standplaatsen beschikbaar en ingevuld

Bij deze standhouders is er nog steeds een aanzienlijk deel met geschenkartikelen: allerlei kerstdecoratie, juwelen, handgemaakte kaarsen, design wijnkoelers, handgemaakte kleding, haak- en breiwerken, wenskaarten, hondengeschenkjes, ...

Bij de eet- en drankstanden is er een ongeziene variatie in het aanbod: een voorsmaakje: Thaise, Hongaarse en Oostenrijkse specialiteiten, de traditionele wafels, braadworsten en pannenkoeken, ambachtelijke garnaal- en kaaskroketten, mattentaartjes, oesters en champagnekoekjes ...
Bij de dranken is het aanbod zo divers dat alleen kraantjeswater lijkt te ontbreken.

Ook 'Proef Heist', een samenwerkingsverband tussen verschillende streekproducenten, zal met een grote, gezamenlijke stand aanwezig zijn.

Er zal zowel in de Bergstraat als op de kerstmarkt heel wat te beleven en te bewonderen zijn tijdens de kerstmarkt:

Op zaterdag en zondag vanaf 14 uur: kerstanimatie in de straat, winterkoopjes en cadeautjes bij de Bergstraathandelaars, doorlopend winterterras op de kerstmarkt, nostalgische kettingmolen op het Cultuurplein

Zaterdag

15 uur & 16.15 uur: Familie Kerstdijk (steltlopers)

17 – 20 uur: Bezoek de Kerstman op de kerstmarkt. De Kerstman deelt tijdens de sfeerweekends weer duizenden cadeautjes uit aan de kindjes die Heist-centrum bezoeken.

17 uur: Paul Michiels met 'n Airke op het winterterras

17.15 uur: Vuurparade vertrekt aan de Oude Godstraat richting kerstmarkt. De Vuurmeesters trekken door de Bergstraat en veroveren het centrum te vuur en te zwaard. Ze snijden zich een weg doorheen onze winkelstraat zodat er een vurige lijn zal ontstaan. Laat je betoveren door het vuur!

18 uur: Ice Sound & Lightshow met ijssculpturen i.s.m. Mini garage Patrick Smets

18.30 uur: Gospelconcert. The Day by Day Gospel Singers geven je op de Heistse kerstmarkt een complete gospelervaring. Met hun passie voor pure black gospel zullen ze jou met elke gospelhit, motownclassic en filmtrack weten te overtuigen. De authentieke wijnrode gospel choir robes van de gospelzangers zullen het plaatje compleet maken.

Zondag

14 – 17 uur: de Kerstman doorkruist de Bergstraat van 14 tot 15 uur, nadien rust hij een uurtje uit op zijn plekje op de kerstmarkt waar je hem een bezoekje kan brengen, en ten slotte loop je hem misschien wel opnieuw tegen het lijf in de Bergstraat tussen 16 en 17 uur.

14 – 17 uur: Kerst-dixieband

14 – 18 uur: Ritjes met een arrenslee. Over winterse romantiek gesproken ... een koetsier rijdt je rond in een arrenslee, getrokken door twee paarden.

16 uur, 17 uur & 18 uur: Join the X-mas Tour

16 uur: Music on wheels op het winterterras

18.30 uur: Gastoptreden van Nobilé

19 – 20 uur: Kerstswing op het winterterras

Het centrum van Heist zal er heel de eindejaarsperiode bijzonder gezellig bij liggen, kerstverlichting en prachtige kerstbomen in het straatbeeld, de kerststalletjes en de paardenmolen aan het Cultuurplein en voor het eerst zal ook de mooie berghelling uitgelicht worden voor extra sfeer!

Meer info: www.winterinheist.be