U bent hier

Heistse Pijl : praktisch gewijzigde verkeerssituatie

Heist op den Berg
10.09.2020 - 16.00u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 12 september van 12.30 tot 17u vindt de Heistse Pijl plaats. De Heistse Pijl is een wielerwedstrijd met vertrek en aankomst in Heist-op-den-Berg. Via de Leopoldlei bereiken de wielrenners het centrum van Heist-op-den-Berg. Zij zullen plaatselijke ronden rijden op volgend parcours:

Leopoldlei (vertrek/aankomst) – Grotstraat – Voogdijstraat – Kerkhofstraat - Herentalsesteenweg – Wiekevorstsesteenweg – Pompoenstraat – L. Van Bauwelstraat – Wiekevorst-Dorp – Itegemseweg – Krombeekweg - Nieuwendijk – Hallaarstraat – L. Carréstraat – Leopoldlei

Voor een vlotte en veilige organisatie geldt er een parkeerverbod:
- vanaf 4 uur in de Leopoldlei: vanaf kruispunt met Grotstraat tot aan kruispunt met Broekstraat.

Deze zone is volledig verkeersvrij tussen 6 en 22 uur.
- vanaf 6 uur in het volledige weggedeelte Grotstraat, Voogdijstraat en Kerkhofstraat. Deze zone is volledig verkeersvrij tussen 7 en 21 uur.

Het kruispunt van het Kerkplein met Voogdijstraat en Kerkhofstraat wordt afgesloten voor alle verkeer van 12 tot 20 uur.

Omleiding/gewijzigde verkeerssituatie

Langs het parcours, met uitzondering van de bovenvermelde straten die volledig verkeersvrij worden gemaakt tussen bepaalde tijdstippen, geldt eenrichtingsverkeer. Het verkeer wordt geleid met de rijrichting van de wedstrijd.

Respect voor coronamaatregelen

In tegenstelling tot de vorige edities van de Heistse Pijl, is het dit jaar echter niet toegelaten om bijkomende evenementen en/of randactiviteiten te organiseren langs het parcours van deze wielerwedstrijd.

De horecazaken langsheen het parcours mogen hun terrascapaciteit niet uitbreiden. Ze moeten zich strikt houden aan de coronaregels die gelden voor de horeca.
Wie de wielerwedstrijd graag wil volgen, kan dit perfect vanuit zijn zetel via Sporza Livestream.

Het lokale bestuur en de organisatie roepen toeschouwers op om dit massaal te doen. Wie toch ter plaatse de wielerwedstrijd wil volgen, moet verplicht een mondneusmasker dragen langsheen het parcours en dit vanaf de start van de wedstrijd tot het einde.

Bovendien zijn toeschouwers niet toegelaten aan de vertrek- en aankomstzone op de Bergsite (Grotstraat/Voogdijstraat/Kerkhofstraat). De organisatie zet stewards in om dit in goede banen te leiden.

Recyclagepark Herentalsesteenweg

Het recyclagepark in de Herentalsesteenweg, gelegen op het parcours van de Heistse Pijl, zal uitzonderlijk gesloten zijn op zaterdag 12 september door de slechte bereikbaarheid. Het recyclagepark in de Knotwilgenweg blijft geopend.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto