Op vrijdag 7 oktober nemen bijna 4.000 kleuters en leerlingen van de Heistse basisscholen deel aan een zwerfvuilactie. Deze actie wordt georganiseerd door de MEGA-scholen en het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg. Samen ruimen zij de omgeving rond hun eigen school op.

Dit doen zij sinds 2010 elk jaar. Zwerfvuil is klein afval dat nonchalant of zonder erbij stil te staan wordt weggegooid. Sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, papieren zakjes, kranten, tijdschriften, … Je kent het waarschijnlijk ook wel!

Al die vele stukjes zwerfvuil samen ontsieren onze straten en buurten en vervuilen onze wegbermen en parken. Afval in de vuilnisbak gooien doe je dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle andere mensen in je buurt. Een propere buurt is prettiger voor iedereen.

Zwerfvuil in de vuilbak

De nieuwe campagne van ‘Zwerfvuil indevuilbak.be’ hamert erop om je afval gewoon even bij te houden tot je aan een vuilnisbak komt. Een kleine moeite, die kan zorgen voor een groot resultaat. Laat de schoolkinderen een voorbeeld zijn. Met zijn allen kunnen we zwerfvuil verbannen uit het straatbeeld.

Meer info - Milieudienst, Steven Willemsens, 015 23 88 25, bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be