U bent hier

Heistse turnkring Arduas trekt op stage naar Roemenië

Heist op den Berg
05.08.2016 - 12.11u
Door: Peter Caers

Het twincityakkoord dat de gemeente Heist-op-den-Berg in 2011 afsloot met de Roemeense stad Arad, betekende voor turnkring Arduas de start van een internationaal avontuur.

Al een aantal keer hadden zij Roemeense toptrainers te gast bij de club hier in Heist. Vorig jaar besloten zij voor de eerste keer met een deel van hun jonge turners naar Arad op stage te gaan. En dat was een ervaring die zeer gesmaakt werd! Zozeer zelfs, dat Arduas dit jaar opnieuw naar Roemenië trekt. Van 16 tot 21 augustus gaat de club met 32 deelnemers op stage.

Topstage

Tijdens hun verblijf krijgen de turners in de voormiddag en ’s avonds opleiding van de beste Roemeense trainers. Tussendoor is er tijd om cultuur op te snuiven en de omgeving te verkennen. In Arad is immers heel wat te zien. Voor de turnkring Arduas is dit een prachtige gelegenheid om hun leefwereld sportief en algemeen te verrijken.

Vorig jaar was een Heistse delegatie nog te gast in Arad voor de Arad City Days. De stad is begonnen met een campagne om in 2021 culturele hoofdstad van Europa te worden. Heist-op-den-Berg heeft deze kandidatuur ondersteund door overhandiging van een intentieverklaring.

Arad is ook een van onze partners in het lopende EU-project EASY TOWNS over integratie en multiculturaliteit. Heist werkt bovendien aan een kunstproject met Arad.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto