De zondagmarkt in Heist-op-den-Berg gaat vanaf zondag 7 juni terug door, maar wel in aangepaste vorm en met de nodige maatregelen.

De Heistse zondagmarkt of 'voddemét' is bekend in de ruime omgeving en drukbezocht. Je vond er kleine prullaria maar evengoed mooie antieke stukken, planten, groenten en fruit, bepaalde dieren ... Aan De Kringwinkel Zuiderkempen is een biomarkt waar je terechtkan voor biologisch geteelde groenten en fruit en vaak staat er ook een biobakker.

De rommelmarkt vond - tot de coronamaatregelen daar anders over beslisten - elke zondagvoormiddag plaats in de Eugeen Woutersstraat en zijstraten.

In het kader van het Relanceplan Lokale Economie beslist het schepencollege om de zondagmarkt vanaf 7 juni te heropenen als een markt met het oorspronkelijke karakter, met de bijbehorende beperkingen en maatregelen.

Dat betekent dat er hooguit vijftig standhouders zullen staan. Het gaan vooral om kramen met plantgoed en met dieren(benodigdheden) en verder een aantal voedingskramen die gewoonlijk op dit gedeelte van de markt staan. De typische 'rommelmarktkramen' met prullaria en tweedehandsspullen zullen voorlopig nog ontbreken.

Het aantal bezoekers is beperkt tot 400. Ze moeten individueel winkelen, de handen ontsmetten, voldoende afstand bewaren en een éénrichtingsparcours volgen met ingang langs het kruispunt van de Eugeen Woutersstraat met de Binnenweg en uitgang aan het kruispunt met de Noordstraat.

Er wordt ten zeerste aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Voor wie toch met de wagen komt, zijn er ruime autoparkings aan het Cultuurplein, de Vlinderstraat en de Neerweg.

Net zoals op de maandagmarkt – die sinds eind mei terug opgestart werd - zullen op de zondagse markt personeelsleden van de lokale politie en het lokale bestuur en stewards ingezet worden om erop toe te zien dat alles volgens de regels verloopt. Alleen zo kunnen de markten immers blijven doorgaan.