Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

‘Hel van Kasterlee’ schenkt AED-toestellen aan Kastelse scholen : cheque van €27.266

Hel van Kastel cheque

De Kastelse Durvers vzw, de organisatoren van de Hel Van Kasterlee, schenken AED-toestellen aan de Kastelse scholen. Een AED-toestel, of languit automatische externe defibrillator, wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

Met de financiële bijdrage van de Hel van Kasterlee, organiseert de gemeente de aankoop van de toestellen. Met de schenking voorziet de gemeente in een toestel, bijhorende kast, aanduiding en jaarlijks onderhoud gedurende de komende 5 jaar.

“Als hartveilige gemeente mogen we fier zijn. Het is bijzonder en uitzonderlijk dat een Kastelse vereniging dergelijk initiatief neemt en daar ten volle haar schouders onder zet,” vertelt schepen van onderwijs Rob Guns. 

“Alle scholen op het grondgebied van Kasterlee tekenden in en gingen op hun beurt het engagement aan om niet alleen het AED-toestel te hangen, maar ook zelf in te zetten op opleiding en educatie over reanimatie.  Alle toestellen zullen ook buiten gehangen worden, zodat ze maximaal bereikbaar zijn voor de buurt of bezoeker.”

De cheque van €27.266 werd op de prijsuitreiking van de 20e editie van de Hel van Kasterlee overhandigd aan burgemeester Ward Kennes die namens de ganse gemeente en de scholen in het bijzonder de organisatoren, vrijwilligers en deelnemers van ‘de Hel’ bedankte voor zoveel vrijgevigheid n.a.v. de 20e editie van dit grootse sportevenement.

Hel van Kastel cheque

Deel dit artikel