U bent hier

Heldin Agnes Janssens uit Olen ontvangt Burgerlijk Ereteken Moed en Zelfopoffering

Olen | Provincie Antwerpen
30.04.2016 - 13.50u
Door: Herman Gezelle

Op maandag 2 mei zal gouverneur Cathy Berx een Burgerlijk Ereteken van Moed en Zelfopoffering uitreiken aan Agnes Janssens uit Olen.

Aanleiding is haar dappere en heldhaftige optreden toen op woensdag 20 mei 2015 een bejaarde vrouw op een spooroverweg in Nijlen ten val was gekomen. Net op dat ogenblik naderde er een trein. Gelukkig kon Agnes Janssens de vrouw tijdig overeind helpen en in veiligheid brengen.

Heldendaad op risico van haar eigen leven

'Wat me zo teleurstelde was dat niemand van de omstaanders enig initiatief nam om de gevallen bejaarde dame mee te helpen redden. Enkel Rita Goormans van dames- en herenkleding Jorenta uit de Nonnenstraat Nijlen sprong bij.

We hebben samen Maria naar het nabijgelegen ziekenkaskantoor begeleid. Een ambulance bracht ze na de eerste verzorging naar het ziekenhuis in Lier. Ze had een gebroken pols en kneuzingen. De bejaarde woont in het WZC H. Hart in Nijlen,' aldus redster Agnes.

'Verstijfd van schrik lag ik op het spoor'

Bejaarde Maria Nees (82) : 'Plots ging het belsignaal. Ik struikelde en viel. Ik brak hierbij m'n pols. Verstijfd van schrik lag ik op het spoor. Ik voelde erg veel pijn. Ik blijf Agnes en ook Rita eeuwig dankbaar. Ze hebben m'n leven gered, op risico van hun eigen leven.

Hulde

Naast familieleden en vrienden zullen maandag bij de hulde in het Provinciehuis ook Seppe Bouquillon, burgemeester van Olen, en Riet Smits en Ellen Deswert, schepenen van Olen, aanwezig zijn bij de overhandiging van het brevet en de decoratie.  Maandag meer.

Foto's NNieuws Guy Verellen exclusief © lees ook het artikel over het helden relaas hier op NNieuws hieronder.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto