Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Helft van de niet-dringende afspraken wordt online geboekt door de burger

Politiezone Geel – Laakdal - Meerhout

"In 2023 werden in onze kantoren 4 179 niet-dringende aangiftes of meldingen op afspraak gemaakt", zegt Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel – Laakdal - Meerhout.

"Vier vijfde (81%) van deze afspraken werd geboekt in Geel. Iets meer dan de helft (51%) werd door de burger zelf online vastgelegd.

De overgrote meerderheid (96%) van de respondenten die na afloop de kwaliteitsbevraging hebben ingevuld, is (heel) tevreden over het contact met de politiemedewerker.    

Top 3 niet-dringende aangiftes en meldingen

‘Beledigingen, bedreiging, laster en eerroof’ (13%) werd het vaakst aangegeven, gevolgd door ‘Fraude en oplichting via internet of sociale media’ (12%)  en ‘verlies of diefstal van het inschrijvingsbewijs van een voertuig’ (11%).  

51 procent boekt online

De helft (51%) van de personen die een niet-dringende aangifte kwam doen, maakte zelf online een afspraak. Woensdag en donderdag zijn de drukste dagen aan het onthaal. 89 procent van de mensen die een afspraak maakte, woont in de politiezone. Acht procent daagde niet op voor zijn of haar afspraak en vier procent belde last minute de afspraak af. 

Kwaliteitsbevraging 
Bijna één op de vijf personen die een kwaliteitsbevraging ontvingen na een bezoek, vulde deze in. Hieruit blijkt dat 70 procent weet dat we op afspraak werken. 96 procent is tevreden over het contact met de politiemedewerker en 94 procent van de respondenten heeft vertrouwen in onze politiezone."  Foto politie Geel – Laakdal - Meerhout.

Politiezone Geel – Laakdal - Meerhout

Deel dit artikel