U bent hier

Helibeelden van topkoersen via Herentals op je scherm : Visions zelfs in 8K

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal
26.03.2019 - 13.43u
Door: Herman Gezelle

Visons uit Herentals, het bedrijf van Karl Hendrickx, heeft een contract met de VRT gesloten voor de verslaggeving van 16 wielerwedstrijden, waaronder de Ronde van Vlaanderen en de Omloop Het Nieuwsblad. Concreet zorgt Hendrickx voor de beelden vanuit de helikopter. Daarmee is hij trouwens over de hele wereld actief.

"Voor het contract met de VRT heb ik 20 jaar gevochten", vertelt Karl Hendrickx. "Het is vorig jaar afgesloten bij wijze van testcase. Omdat ze tevreden waren, gaan we er dit jaar mee door voor 3 jaar, met nadien mogelijkheden tot een verlenging.

We doen niet alleen de wielerwedstrijden die de VRT uitzendt, maar vlogen bijvoorbeeld ook over de huldiging van de Rode Duivels in Brussel vorig jaar.

Verder doen we heel wat koersen in het buitenland, bijvoorbeeld in Nederland voor de NOS en de regionale omroepen."

Olympische Spelen

Visons en 2 collega's beschikken samen in totaal over 7 camerasystemen die aan helikopters kunnen worden bevestigd. Daarmee trekken ze naar de belangrijkste sportwedstrijden ter wereld. "Onze camera's gaan van HD tot een 8K-camera.

Deze laatste hebben we zelfs geleverd voor de Olympische Spelen en voor een film van Nicolas Cage. We doen de Formule 1 wereldwijd en de Red Bull Air Races.

Met Tomorrowland hebben we een langlopend contract. Ook voor het filmen van de de lancering van de nieuwe Ariane 5-raket op de basis Kourou in Frans Guyane werd op onze diensten een beroep gedaan. Toch niet niks."

Zo'n HD-camerasysteem geeft bijzonder stabiele beelden, kan inzoemen op een nummerplaat vanop 500m maar de kostprijs is navenant. "Reken al snel op zo'n 380.000 euro", aldus de zaakvoerder. Hij werkt met een 5-tal zelfstandige medewerkers.

"Ons motto is: we doen geen compromissen naar kwaliteit. Als klein Kempens bedrijf zorgen we er toch maar voor dat mensen hun favoriete koersen thuis in hun zetel mooi in beeld te zien krijgen." Paul Huysmans MIK/ beelden Visions/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto