U bent hier

Hello Jazz Festival in Heist

Heist op den Berg
20.10.2016 - 20.10u
Door: Peter Caers

Hello Jazz Festival Aziza – Holland, Potter, Loueke en Harland   Remembering Juul (i.h.k.v. Hello Jazz Festival) : maandag 31 oktober om 20 uur -- 28 euro (basisprijs) / 24,50 euro (vriendenprijs & leden Hnita-Jazz Club)   TIP! Inleiding door Marc Van den Hoof om 19.15 uur   Cultuurcentrum Zwaneberg, Schouwburg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg www.zwaneberg.be, 015 25 07 70  

Meer dan 60 concerten

In het kader van Hello Jazz staan er meer dan 60 concerten op het programma in talrijke grote en kleine zalen over heel België. Dit jaar flirt het thema van het festival met de noten van Miles Davis en zijn ‘Blue Moods’.

Elk jaar verenigt het festival de grote namen en de ontdekkingen in de internationale jazzwereld, evenals projecten van Belgische musici waarvan de kwaliteit niet moet onderdoen voor de rest van de wereld.

Het nieuwe kwartet Aziza, dat de legendarische bassist Dave Holland met Chris Potter, Lionel Loueke en Eric Harland verenigt, zal vorm krijgen voor de ogen en oren van de festivaltoeschouwers in Heist-op-den-Berg!  

Bassist Dave Holland werd in 1968, op amper 20-jarige leeftijd, ontdekt door Miles Davis. Later werd hij op zijn beurt een groot mentor en inspiratiebron voor velen. Zijn beheersing van de groove, zijn precisie, zijn sound en zijn creatieve geest zijn haast legendarisch.  

In het kwartet Aziza slaat hij de handen ineen met drie jongere grootheden van de jazz, die hun sporen verdienden bij o.a. Herbie Hancock en Pat Metheny. Chris Potter is een van de indrukwekkendste saxofonisten op deze planeet. Bij gitarist Lionel Loueke intrigeert de mix van hedendaagse klanken met de echo’s van de traditionele muziek uit het Afrikaanse Benin, zijn vaderland. Eric Harlands dynamische en verfijnde drumspel is meteen herkenbaar.  

Elk op zich zijn deze vier artiesten toppers, maar ze begrijpen ook de kunst om samen magie te creëren. Voor Holland en Potter wordt het concert een weerzien met Heist-op-den-Berg, waar ze in het verleden in de Hnita-Jazz Club speelden.

Om 19.15 uur die avond geeft Marc Van den Hoof een introductie tot het concert.  

De cd ‘Aziza’ kwam uit op 14 oktober 2016.      

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 26.01.2021 - 17.06u reading time7min

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto