Hou je van voetbal? Ga je graag met kinderen naar de speeltuin? Kan je goed knutselen? Organiseer dan eens een voetbalmatch, een uitstap of een knutselactiviteit voor de asielzoekers op het Zilvermeer! Help je liever gewoon mee in plaats van zelf iets te organiseren? Ook dan is je hulp welkom. Meld je als vrijwilliger via www.gemeentemol.be/opvangcentrum-zilvermeer of bel met de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 16 19.

Van 25 januari tot en met 25 maart richt Fedasil een tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers op in het Zilvermeer. Om de asielzoekers een zinvolle dagbesteding aan te bieden, zoeken we vrijwilligers. De bedoeling is om activiteiten te organiseren waaraan de asielzoekers in groep deelnemen. Individueel peter- of meterschap is niet toegestaan.

Iets organiseren of helpen

Alle individuen of verenigingen die graag een activiteit organiseren voor de vluchtelingen zijn van harte welkom om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Speel je gitaar en wil je liedjes spelen voor de kinderen? Organiseer je met je jeugdvereniging een spelnamiddag in het Zilvermeer die ook openstaat voor de asielzoekers? Speel je basket en wil je een initiatie geven of een wedstrijd organiseren? ... Alle ideeën zijn welkom! Ook mensen die zelf geen activiteit willen organiseren maar wel willen meehelpen zijn welkom.

Hoe meld je je als vrijwilliger?

Wil je je steentje bijdragen, dan meld je je altijd eerst bij dienst samenlevingsopbouw. Deze dienst coördineert het vrijwilligerswerk en zorgt ervoor dat de coördinator van het opvangcentrum op de hoogte is. Je kan het asielcentrum niet binnen als je niet aangemeld bent. Bovendien zorgt samenlevingsopbouw ervoor dat je verzekerd bent.

Je meld je zo aan via de website van gemeente Mol:

· Surf naar www.gemeentemol.be/opvangcentrum-zilvermeer

· Klik op het formulier 'aanmelden vrijwilliger'

De dienst samenlevingsopbouw bekijkt je voorstellen en bevestigt nadien de mogelijkheden. Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 19, samenlevingsopbouw@dsomol.be