De dienst samenlevingsopbouw zoekt helpende handen voor de bouw van het bakhuisje aan de molen van Ezaart. Concreet gaat het over mensen die willen helpen met het metselwerk of het aanbrengen van stenen.

Als vrijwilliger kies je zelf hoeveel dagen en uren je besteedt. Heb je interesse en kan je je vrijmaken in de week van 11 juni? Trek je werkhandschoenen aan en contacteer dienst samenlevingsopbouw op 014 33 16 19 of geert.pouders@dsomol.be.

Vroeger hadden grote boerderijen een bakoven waarin wekelijks brood en ander gebak werd gebakken, meestal op vrijdag. Wie geen oven had, liet zijn broden afbakken in de oven van de buren. Terwijl de oven het bakhuis en omgeving met heerlijke geuren vulde, werd er gepraat.

De Kempense bakovens waren een plek van rust, ontmoeting en gezelligheid. Met 'Kempense bakovens' laten we dit oude Kempense gebruik van de bakovens heropleven. Concreet wordt daarom een bakhuisje gebouwd aan de molen van Ezaart met als doel mensen bij elkaar brengen en te werken met duurzame producten van eigen bodem.

Bakhuis aan de molen van Ezaart

In mei startte de bouw van het bakhuis aan de molen van Ezaart. Dit bakhuis zal opgebouwd worden uit traditionele materialen. Voor de bouw hiervan doen we zoveel mogelijk beroep op vrijwilligers en scholen. Na de opening van het bakhuisje organiseren we hier workshops voor scholen en verenigingen. Ook lokale verenigingen kunnen het bakhuis gebruiken.

Mobiele bakoventjes

Een aantal enthousiaste vrijwilligers startten in 2017 met de bouw van vier kleine bakoventjes. Twee ervan krijgen een vaste plaats, één in Mol en één in Balen. De andere twee oventjes zijn mobiel en worden uitgeleend aan verenigingen en scholen in Mol en Balen.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, samenlevingsopbouw@dsomol.be, 014 33 16 22