U bent hier

Helsen Foodbar verhuist naar Grote Markt in pand waar hoedenzaak Modes Müller eeuw lang haar intrek had

Herentals | Kasterlee
14.06.2019 - 07.06u
Door: Mark Jaspers

Fréderic Helsen en Wendy Van Loon, van het bekende restaurant Helsen Foodbar in Kasterlee, verkopen hun zaak en verhuizen in het najaar naar Herentals. Ze betrekken er het pand waar gedurende een periode van honderd jaar hoedenzaak Modes Müller was gevestigd. Tot vlak voor de verhuis naar Herentals blijft Helsen Foodbar geopend in Kasterlee.

Het ondernemende stel neemt het concept van hun foodbar in de Pastorijstraat 27 in Kasterlee mee naar Herentals en zal ook zelf zijn intrek nemen in het fraaie pand op de Grote Markt 12.

"Onze timing hangt natuurlijk ook af van de verkoop van ons restaurant in Kasterlee, maar we hopen in oktober of november de zaak in Herentals te openen", vertelt Wendy Van Loon. "Onze restaurantkeuken is al uitgetekend en besteld, al moet die natuurlijk nog geplaatst worden. Ook hebben we nog wel wat inrichtingswerk voor de boeg."

Het duo neemt met spijt in het hart afscheid van Kasterlee. "Het is een mooi dorp om in te wonen en we hebben er onze klanten, maar omdat we alleen tijdens de daguren geopend zijn, sluiten we veel potentiële klanten uit en missen we passage. Dat zal op de Grote Markt in Herentals anders zijn. Toen we zagen dat de ­voormalige winkel van Modes Müller te huur stond, twijfelden we geen seconde. We hopen er een kookkunst aan te bieden die nieuw is, maar die natuurlijk op kwaliteit gebaseerd blijft."

Snelle hap

Wendy en Fréderic spelen met het idee van een combinatie tussen een foodbar en een koffiehuis. "Onze zaak in Herentals moet voor elk soort publiek toegankelijk zijn", licht Wendy toe. Je zal er ook meeneemgerechten kunnen bestellen. Wat de openingsuren betreft: tijdens de week zullen we voor een snelle hap ook overdag geopend zijn.

Op vrijdag en zaterdag zullen we ook 's avonds de open zijn. Dan serveren we kleine, huisgemaakte gerechten, de zogenaamde 'small plates'. Onze klanten kunnen die al dan niet met elkaar delen."

Fréderic Helsen en Wendy Van Loon openden hun restaurant in Kasterlee acht jaar geleden in een oud postgebouw in de Pastorijstraat. De kookkunsten van Fréderic, die nog samen met Viki Geunes in de keuken van 't Zilte stond, werden geapprecieerd: restaurant Helsen scoorde al snel een mooie 15 op 20 in de culinaire gids Gault&Millau.

Maar anderhalf jaar geleden veranderden Fréderic en Wendy volledig van concept. Ze maakten van hun zaak een foodbar die tijdens de week alleen nog overdag open was.

Straks zet het stel een volgende stap in hun culinaire carrière. Bovendien kan Herentals nog wel een bijkomend kwaliteitsrestaurant gebruiken. Een kroket van runderwang, vers afgesneden ham, Thais gemarineerde zalm of een salade met romige geitenkaas: binnen enkele maanden kunt u dergelijke gerechten op de menukaart van Helsen Foodbar aantreffen.

www.helsenfoodbar.be

Bron GVA - 13/06/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws License2Publish

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto