Herenthout, met 7 nieuwe spelers in de rangen, ging na de 2-3 bekernederlaag tegen Mevoc Meerbeke op zoek naar eerherstel.

Maar Herenthout miste bij nieuwkomer Hevoc Hechtel totaal zijn start. Onder impuls van een sterk serverende Claessens, stond er al snel een 4 punten kloof op het bord.

De bezoekers moesten zich beperken tot aanklampen en via 8-4 en 16-12 was het Hechtel dat de wet dicteerde. Wanneer Herenthout de zenuwen iets beter onder controle kreeg, kwam de druk terug bij de thuisploeg te liggen. Herenthout kwam nog op voorsprong (21-20), maar opnieuw 2 servicemissers waren er teveel aan. 25-22

Wie dacht dat er nu meer evenwicht in de partij zat, kwam bedrogen uit. Vele slordigheden en een te stereotiep spel zorgden ervoor dat Hevoc in een zetel zat. Van Den Brande en Op De Beeck zaten vast op de hoeken en sloegen zich te pletter in het blok van Sampermans – De La Haye. Via 16-8 ging het snel naar 25-17.

Met Schraeyen ipv Maerien, kregen we ook hetzelfde beeld in set 3 . Een onmondig Herenthout kreeg geen bal tegen de grond. Hevoc heerste blokkerend aan het net. Pas wanneer de opslagdruk terug omhoog ging, kon Herenthout terug een vuist maken. De verdeling verliep beter zodat er nu wel door het midden en op positie 2 konden worden gescoord. Herenthout naderde tot 23-21, maar strandde in het zicht van de finish. 25-23.

Een meer ervaren en matuurder Hechtel hield de 3 punten verdiend thuis tegen het jonge Herenthout dat zich te vaak bezondigde aan een hoge foutenlast en een te stereotiep spel.