Benieuwd welke geschiedenis, pracht en praal er verscholen zit achter kerkdeuren? De tentoonstellingenreeks Hemel op aarde vertelt het verhaal van zes religieuze gebouwen uit de regio.

Hoe zijn ze tot stand gekomen? Welke geschiedenis hebben ze doorlopen en welke impact hebben ze gehad op de omgeving? We vergeten wel eens dat religieus erfgoed meer kan zijn dan enkel kerken... Welke betekenis hebben deze monumenten voor ons vandaag?

De Heggekapel in Poederlee bijt de spits af in de tentoonstellingsreeks. Komen nog aan bod: Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk Grobbendonk, Parochiekerk Sint-Martinus Olen, Oude Gasthuissite Herentals, Sint-Gummaruskapel Herenthout en Kloostercomplex Vorselaar.

Van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 21 oktober 2018 opent de Heggekapel haar deuren om haar historie en invloed op de Lilse gemeenschap toe te lichten. Vrijdagavond passeert er de jaarlijkse pompoenwandeling. Op zondag zijn er verschillende activiteiten zoals een demonstratie boogschieten en volksdansen. Ook zal er een winterwandeling rond de 'Heren van Poederlee' vertrekken aan de kapel.

Praktisch
Locatie: Heggekapel Poederlee, Heggekapel z/n
Vrijdag 19 oktober van 19u tot 23u - Nacht van het Kempens Erfgoed
- Tentoonstelling
- Initiatie boogschieten
- Verkoop Heggekoekjes en drankje
- 19u: pompoenwandeling door Gezinsbond (inschrijven via Gezinsbond Poederlee, lieve.vandenbosch@live.be)

Zaterdag 20 oktober van 10u tot 17u
- Tentoonstelling
- Verkoop Heggekoekjes en drankje

Zondag 21 oktober van 10u tot 17u
- Tentoonstelling
- Initiatie boogschieten
- Verkoop Heggekoekjes en drankje
- 14u: winterwandeling 'Heren van Poederlee' door toerisme Lille (inschrijven via Toerisme Lille, toerisme@lille.be)
- 15u: demonstratie volksdansen

Hemel op aarde is een realisatie van Land van Nete en Aa in samenwerking met Gezinsbond Poederlee, Heemkring Norbert de Vrijter, Hegge vzw, Sint-Sebastiaansgilde Gierle, en Toerisme Lille.

IOED Land van Nete en Aa - 014 38 87 42 - ioed@kempenskarakter.be - www.kempenskarakter.be