Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Hemelpost' op begraafplaats Herenthout

Hemelpost

Zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren is het belangrijk om het verlies van een dierbare te verwerken en een plaats te kunnen geven.

Gemeente Herenthout plaatste daarom een brievenbus voor 'hemelpost' op de begraafplaats. Met Allerheiligen in het vooruitzicht is de brievenbus een betekenisvolle toevoeging aan de begraafplaats.

De gemeente plaatste de brievenbus aan de inkom van de begraafplaats. In deze bus kunnen kinderen, jongeren en volwassenen een brief of tekening posten die gericht is aan een overleden dierbare. Het is een manier om leed en verdriet te delen en rouwen een plek te geven.

De technische dienst maakte een duurzaam en robuust model van brievenbus, animatoren van Jeugd Atelier Matsijs namen de beschildering voor hun rekening.

De brievenbus is afgesloten en kan enkel door het gemeentepersoneel geopend worden met een sleutel. Het leegmaken van de brievenbus gebeurt op een serene manier en met respect voor de privacy.

De brievenbus wordt regelmatig leeggemaakt door de medewerker van de begraafplaats en de ontvangen post wordt steeds ongeopend vernietigd. Zo blijft alle post enkel tussen de verzender en zijn of haar dierbare.

Het lokaal bestuur hoopt met de 'hemelpost' en de recent geplaatste sterretjesboom een steun te kunnen bieden aan iedereen die een dierbare verloren heeft. Daarnaast is men momenteel nog bezig met de aanleg van een sterretjesweide.

Hemelpost

Deel dit artikel