U bent hier

Heraanleg dorpskern Olen-Centrum: de plannen, hinder en omleidingen

Neteland | Olen
19.04.2019 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Begin mei start aannemer Superbeton uit Herselt met de echte werken aan de dorpskern. Na enkele maanden van nutswerken in Olen-Centrum, is het binnenkort echt zover.

Vanaf maandag 6 mei start aannemer Superbeton uit Herselt met de echte werken aan de dorpskern. Valt het weer mee en blijft de werf gespaard van onvoorziene omstandigheden, dan eindigen de werken normaal eind december.

Wat staat er te gebeuren?

Vanuit Ven – een zijstraat van de gewestweg N152 – legt de aannemer een regenwaterriolering aan. Die riolering wordt doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Boerenkrijglaan.

Langs het volledige traject van deze riolering krijgt ook het openbaar domein een opfrissing. De rijweg en fiets- en voetpaden worden heraangelegd. Dit alles heeft tot doel om al het verkeer vlotter maar vooral veiliger doorheen het centrum te loodsen.

Welke hinder mag je verwachten?

De aannemer start op maandag 6 mei ter hoogte van de dries in Ven. Op dat moment is er nog steeds eenrichtingsverkeer mogelijk op de gewestweg N152 van Herentals naar Herselt. De huidige omleidingen blijven van kracht.

Eind mei is de gewestweg aan de beurt. Vanaf dan wordt de N152 in beide richtingen afgesloten vanaf het kruispunt N152-Herentalseweg-Ven tot vlak voor het kruispunt N152- Bulestraat. Naarmate de rioleringswerken vorderen wordt de gewestweg steeds verder afgesloten.

Tegen eind augustus is de volledige gewestweg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer tot en met het kruispunt met de Boerenkrijglaan. Het oversteken van de gewestweg kan nog wel, echter niet overal en niet altijd. We communiceren tijdig waar dit op welk moment mogelijk is.

Omleidingen

Plaatselijk verkeer -3,5 ton volgt in beide richtingen de gekende omleiding via Tramstraat (af en toe Kattestraat), Herentalseweg en Hezewijk. Gebruik je normaal de Bulestraat om door het centrum te rijden dan zal je op termijn omgeleid worden via Industrielaan naar Hezewijk. Daar pik je dan in op de hierboven vermelde omleidingsroute.

Voor alle doorgaand verkeer -3,5 en +3,5 ton (lees: verkeer dat niet in Olen-Centrum moet zijn) geldt nog steeds de grote omleiding langs het traject Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken.

Via de autostrade (E313 richting Antwerpen) kan je de werken mijden en via afrit Herentals-Oost, achter de werken, je weg verder te zetten. Ook in de omgekeerde richting (E313 richting Hasselt) geldt deze route.

Zoek geen sluipwegen in de buurt van de werken. Dit laatste zorgt enkel voor onnodige extra hinder en frustraties.

De bussen van De Lijn volgen dezelfde omleidingen als hierboven vermeld. Wanneer een halte (tijdelijk) niet wordt bediend, hangt dit steeds uit aan de desbetreffende halte.

Ook naar de eventuele vervanghalte wordt hier verwezen. Moet je de bus nemen in Olen-Centrum, zorg er dan voor dat je steeds op tijd naar de halte vertrekt. Het lokaal bestuur Olen communiceert tijdig over routewijzigingen bij De Lijn. Hou zeker ook altijd de website van De Lijn in de gaten en gebruik de routeplanner. De informatie op deze website is steeds up-to-date.

Tip: moet je een korte verplaatsing doen in de buurt van de werf? Probeer dan zoveel mogelijk te stappen of fietsen. Fietsverkeer kan gebruikmaken van de vele zijwegen of de plaatselijke omleiding voor -3,5 ton volgen.

Voor voetgangers voorziet het lokaal bestuur doorsteken per fase in de mate van het mogelijke. (pp)

imageMeer nieuws

Overlegcomité bereikt akkoord over barometer - horeca open tot middernacht

Overlegcomité bereikt akkoord over barometer - horeca open tot middernacht
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 21.01.2022 - 18.06u

Deze 19 Belgen zijn geselecteerd voor de Winterspelen 2022 in Peking

Deze 19 Belgen zijn geselecteerd voor de Winterspelen 2022 in Peking
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 21.01.2022 - 17.49u

KVC Westerlo - Deinze uitgesteld door covid

Nationaal | Westerlo 21.01.2022 - 17.33u

Politie organiseert voor 13e keer "Weekend zonder alcohol achter het stuur"

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 21.01.2022 - 16.18u

Winterwandeling Lille uitgesteld naar lente

Kempen regio | Lille 21.01.2022 - 12.46u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto