De vernieuwing van de snelweg zit op schema en het einde van de werkzaamheden is na bijna 4 maanden werken in zicht. Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt tijdens het weekend van 8 juli het wegdek richting Antwerpen geasfalteerd. Daarvoor wordt de snelweg richting Antwerpen tijdelijk volledig afgesloten.

Na dit weekend zijn de werken op de E34 volledig klaar en is er geen hinder meer voor het verkeer.

Werken op schema
De vernieuwing van de snelweg zit op schema en het einde van de werkzaamheden is na bijna 4 maanden werken in zicht. Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt tijdens het weekend van 8 juli het wegdek richting Antwerpen geasfalteerd. Daarvoor wordt de snelweg richting Antwerpen tijdelijk volledig afgesloten. Na dit weekend zijn de werken op de E34 volledig klaar en is er geen hinder meer voor het verkeer.

Openstelling wegdek richting Nederland
De aannemer legt momenteel de laatste hand aan het nieuwe wegdek richting Nederland (fase 2). In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juli wordt de rijrichting Nederland opnieuw volledig opengesteld.

Tijdens deze nacht moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook passeren zodat de signalisatie aangepast kan worden en de doorsteken in de middenberm terug dichtgezet kunnen worden. Vanaf 19.00 uur moet het verkeer richting Antwerpen over 1 rijstrook, een uurtje later (vanaf 20u) geldt hetzelfde voor het verkeer richting Nederland. Na deze nacht rijdt het verkeer richting Nederland terug op de eigen helft over twee nieuwe rijstroken.

Afsluiting snelweg richting Antwerpen
Het verkeer richting Antwerpen rijdt nog tot vrijdagavond 7 juli over twee versmalde rijstroken (behalve tijdens de nacht van 4 op 5 juli). Tijdens het weekend wordt de rijrichting Antwerpen volledig afgesloten om ook hier de nieuwe toplaag asfalt te kunnen aanbrengen.

De afsluiting start op vrijdagavond om 20.00 uur en duurt ten laatste tot maandagochtend 10 juli (05.00u).

Het doorgaand verkeer richting Antwerpen verlaat de snelweg aan de afrit Turnhout-Centrum en wordt via de N19g (Noord-Zuid Kempen) naar de E313 geleid. Lokaal verkeer kan via de Ring van Turnhout (R13) zijn bestemming bereiken.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt.

9 km nieuw wegdek in beide richtingen
De voorbije maanden vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer liefst 9 kilometer wegdek van de E34 tussen Lille en Turnhout in beide richtingen. Goed voor het langste deel tot nu toe in het meerjarenproject dat de volledig vernieuwing van de E34 omvat vanaf Ranst tot aan de Nederlandse grens.

Tussen Ranst en Turnhout heeft het oude wegdek bestaande uit betonplaten intussen plaats gemaakt voor een comfortabel wegdek in asfalt. De komende jaren zal ook het stuk snelweg tussen Turnhout en de grens met Nederland nog aangepakt worden. (pp)

Foto : het gloednieuwe wegdek richting Antwerpen is alvast klaar /Wegen en Verkeer.