U bent hier

Heraanleg groenzones, veiligere verkeersomgeving en gescheiden riolering voor Rozenlaan

Lille
29.04.2021 - 15.28u
Door: Lex Verellen

Woonmaatschappij DE ARK, gemeente Lille en Fluvius slaan de handen in elkaar en werken samen aan een grondige opwaardering van de Rozenlaan in Gierle. DE ARK renoveerde de afgelopen jaren al 64 huizen en legt nu de laatste hand aan 9 nieuwbouwwoningen voor ouderen.

Deze zomer nemen de bewoners hun intrek. Samen met de gemeente Lille en Fluvius pakt DE ARK dan de volledige buurt aan. Op de planning staat een vernieuwing van de riolering, een aantal verkeersingrepen en de aanleg van groenzones. De samenwerkingsovereenkomst werd zopas op de gemeenteraad goedgekeurd.

Van 2014 tot 2019 renoveerde DE ARK al 64 woningen in de Rozenlaan. De huizen voldoen nu helemaal aan de huidige eisen op vlak van energie, techniek en comfort. In 2019 startte de volgende fase in het project: 9 nieuwbouwwoningen voor ouderen.

Ook die zijn bijna klaar. Deze zomer trekken 9 gezinnen naar hun nieuwe ouderenwoning in de Rozenlaan. Maar ook de omgeving krijgt een grondige update. Nieuwe veilige voetpaden, een aangename groene omgeving en gescheiden riolering worden de kers op de taart.

Schepen van Mobiliteit en Duurzaamheid Luc De Backer (Groen): "Samen met DE ARK verfraaien we de groenpleinen tussen de woningen. Momenteel zijn dit nog klassieke grasvelden.

We richten er verschillende zones in waar jong en oud kunnen samenkomen. Elk pleintje krijgt een eigen invulling. Zo voorzien we een petanquebaan, een speelzone voor kinderen en een rustzone met zitbanken. Daarnaast werken we ook aan de verkeersveiligheid van de straat. In het midden van de Rozenlaan leggen we een verhoogd verkeersplateau aan met een veilige oversteekplaats, in combinatie met een wegversmalling.

Het kruispunt met de Doolstraat leggen we eveneens verhoogd aan en snoeren we in om het sluipverkeer tussen de Vennestraat en de Kloosterstraat in te dijken."

Schepen van Openbare werken en Nutsvoorzieningen Tom Kersemans (N-VA): "De riolering in de straat bestaat nog uit een oud stelsel. Fluvius zal de verouderde riolering vernieuwen en een gescheiden stelsel aanleggen zodat regen- en afvalwater apart afgevoerd kunnen worden.

We zijn er ons van bewust dat al deze werken samen ingrijpend zijn, maar we vinden het belangrijk om de hele zone aan te pakken en op te waarderen. Zo vermijden we dat er op korte termijn opnieuw werken moeten plaatsvinden.

Nu de samenwerkingsovereenkomst is goedgekeurd, kan de aanbesteding opgestart worden. We hopen dat de werken dit najaar van start kunnen gaan."

imageMeer nieuws

Interesse voor werkbaarheidscheques stijgt

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.53u

Drama voor de Cats! Late driepunter van Japan nekt de Belgen

Internationaal | Nationaal 04.08.2021 - 12.11u

10 bloedstalen bij omwonenden van 3M-fabriek vertonen ongezien hoge PFOS-waarden

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.01u

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'
Herenthout | Neteland 04.08.2021 - 11.21u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 04.08.2021 - 09.15u

Save De Dreef Picknick nu zondag

Save De Dreef Picknick nu zondag
Herentals 04.08.2021 - 08.02u

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'
Herentals | Internationaal | Nationaal | Neteland 03.08.2021 - 19.54u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto