U bent hier

Heraanleg Liersebaan (N14) in Zandhoven: op- en afrit E313 morgen opnieuw open

Kempen regio | Lier regio | Vlaanderen
23.01.2019 - 11.06u
Door: Enna Briers editor

Sinds november 2018 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Liersebaan (N14) in Zandhoven over het Albertkanaal. De tweede fase van de werken is intussen afgerond. In de loop van donderdag 24 januari worden de nieuwe verkeerslichten aan de oprit Massenhoven (nr. 19) richting Hasselt en de afrit komende van Antwerpen in gebruik genomen en gaan de op- en afrit opnieuw open.

Oprit Hasselt en afrit Antwerpen morgen terug open

Vanaf donderdagmiddag worden de nieuwe verkeerslichten aan de op- en afrit van de E313 richting Hasselt in gebruik genomen. Dat gebeurt omstreeks 14u. Voor de openstelling zullen de strooidiensten nog de op- en afrit vrijmaken van sneeuw en ijzel. Daarmee is de tweede fase van de heraanleg van de Liersebaan afgerond. Ondertussen is de aannemer reeds begonnen aan de derde fase, tussen de brug over de E313 en de brug over het Albertkanaal. In deze zone leggen we nieuwe rijstroken aan voor het verkeer richting Zandhoven, maken we de verbrede middenberm en een nieuw kruispunt voor de aansluiting met de carpoolparking én bouwen we het eerste deel van de fietstunnel onder de Liersebaan. De derde fase wordt naar verwachting in de eerste helft van april afgerond. Ook tijdens deze fase kan het verkeer op de Liersebaan steeds in beide richtingen over versmalde rijstroken langs de werfzone passeren. Fietsers blijven de omleiding via de brug van Viersel volgen.

Werken aan brug over Albertkanaal

Tegelijk met de heraanleg van de Liersebaan werkt de Vlaamse Waterweg nv aan de verhoging van de brug over het Albertkanaal. Momenteel vinden er aan beide zijden van het kanaal voorbereidende werken plaats. De Vlaamse Waterweg nv maakt het terrein klaar om de nieuwe brug op zijn tijdelijke locatie in gebruik te kunnen nemen. Zo worden onder andere constructies gebouwd voor de bescherming van een aantal bestaande leidingen in de ondergrond (o.a. de dubbele drinkwatercollector onder beheer van WaterLink en een drietal hogedrukgasleidingen). Verder zal men binnenkort starten met de ophoging en vervolgens de paalfundering voor de tijdelijke landhoofden.

imageMeer nieuws

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open
Grobbendonk 14.11.2019 - 18.58u

Boeklancering 'Mees en de magische poort' van Linda Rood

Boeklancering  'Mees en de magische poort' van Linda Rood
Kempen regio | Vlaanderen 14.11.2019 - 18.52u

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3
Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 14.11.2019 - 18.03u

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit
Herentals | Kempen regio | Mol | Olen | Turnhout regio | Vlaanderen | Westerlo 14.11.2019 - 17.57u

kOsh campus Collegestraat opent ‘Petit 37’

Herentals 14.11.2019 - 17.53u

Rode Neuzen Acties voor GOEZO! Equilibrium!

Kempen regio | Lier regio 14.11.2019 - 17.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto