U bent hier

Heraanleg N14 Zandhoven: werken aan brug over Albertkanaal lopen vertraging op

Kempen regio | Lier regio
13.06.2019 - 14.25u
Door: Mark Jaspers

Werken Liersebaan gaan verder - voor bouwverlof opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk

Sinds vorig jaar werken het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg aan de heraanleg van de Liersebaan (N14) en de vernieuwing van de brug over het Albertkanaal in Zandhoven. Zoals al eerder gecommuniceerd lopen de werken aan de nieuwe brug vertraging op door productieproblemen bij de staalbouwer.

Omwille van de vertragingen moeten de werken aan de brug nu tijdelijk stilgelegd worden. De hinder voor het verkeer blijft wel beperkt omdat de brug open blijft. De werken voor de heraanleg van de Liersebaan blijven ook gewoon doorlopen.
Werken brug Albertkanaal liggen tijdelijk stil

In april van dit jaar werd duidelijk dat de bouw van de brug over het Albertkanaal vertraging oploopt. Dat komt door problemen bij de staalbouwer in Spanje, die het brugdek moet fabriceren. Momenteel wordt er achter de schermen volop gezocht naar oplossingen en is de precieze impact nog niet bekend. De vertraging zal vermoedelijk oplopen tot enkele maanden.

De aannemer die instaat voor de bouw van de brug heeft ondertussen op het terrein al heel wat voorbereidingen gedaan die nodig zijn voor de komst van de bovenbouw van de brug (op de tijdelijke locatie).

Eind deze week zullen zij hun werken tijdelijk stilleggen. De werf zal opgeruimd en goed afgesloten worden. Het jaagpad op de rechteroever (kant Zandhoven) zal vanaf volgende week ook terug opengesteld worden voor fietsers. Het jaagpad aan de overkant van het kanaal blijft wel afgesloten.

Wellicht in het najaar zal aannemer Besix zijn werkzaamheden voor het verhogen van de brug opnieuw aanvatten.
Enkelrichtingsverkeer Liersebaan nog tot eerste helft juli

De heraanleg van de Liersebaan gaat wel gewoon door. Momenteel vernieuwt aannemer Deckx de brugvoegen op de brug over de E313 en legt hij de nieuwe rijstroken van de Liersebaan richting Lier aan.

Omdat de ruimte op de brug over de E313 beperkt is, geldt er sinds de start van deze fase eenrichtingsverkeer op de Liersebaan tussen de Kerkstraat en de oprit naar de E313 richting Hasselt. Het verkeer van Zandhoven richting Lier blijft mogelijk. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via de Herentalsebaan, Hofstraat en Vierselbaan.

In de week van 8 juli (voor de start van het zomers bouwverlof) ronden we de werken op de brug over de E313 af en kan het verkeer weer in beide richtingen over de Liersebaan rijden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto