Deze week wordt het dossier “Heraanleg rijbaan met fietspad in de Vennekensstraat” gepubliceerd voor aanbesteding. De gemeente plant de wegeniswerken te starten met een aannemer tussen 15 april en 5 mei 2014. Dit betekent concreet dat geïnteresseerde firma’s vanaf nu offertes kunnen indienen en we ons best gaan doen om in mei daadwerkelijk een begin te maken met de werken. Burgemeester Geert Daems: “Ik ga ervan uit dat we in crisistijden wel een aannemer zullen vinden die de werken per 5 mei 2014 kan aanvatten.”

Tijdens deze werken zal het bestaande fietspad in grijs beton worden vernieuwd en heraangelegd in rood beton. Afhankelijk van de beschikbare ruimte wordt het nieuwe fietspad (met een breedte van 1,5 m) een halve meter tot één meter breder gemaakt. Door middel van beplanting, reflectorpalen of een verhoging zal het fietspad worden afgeschermd van de rijbaan.

Ook zal de rijbaan volledig worden vernieuwd in grijs beton en opritten/bermen worden uniform aangelegd. Het beoogde resultaat is een veiligere rijbaan voor zowel automobilisten, fietsers als omwonenden.