U bent hier

Heraanleg urnenveld begraafplaats Mol Sluis

Mol
21.02.2022 - 08.44u
Door: Herman Gezelle

Op maandag 28 februari start het gemeentebestuur met de heraanleg van het urnenveld op de begraafplaats van Sluis. De verharding in dolomiet, die vooral bij regenweer het onderhoud van de grafmonumenten bemoeilijkt, wordt vervangen door graspaden.

Om het ingezaaide gras de kans te geven om te kiemen en te groeien, vragen we de paden tot 1 mei zo weinig mogelijk te betreden.

De paden worden aangelegd met plastic grasdals die worden opgevuld met teelaarde en daarna ingezaaid met een gras-klavermengsel. De nieuwe waterdoorlatende paden zijn properder, beter voor de waterhuishouding en geven het urnenveld een natuurlijker uitzicht.

De stevige stabiele ondergrond zorgt ervoor dat de paden ook met rollator en rolstoel makkelijk begaanbaar zijn. Bovendien is het gras-klavermengsel beter voor de biodiversiteit en voor de bijen en de vlinders wanneer de klaver in bloei staat.

Grafstukjes verwijderen

De uitvoeringsdienst zal de werken zeer voorzichtig en zorgvuldig uitvoeren. Toch vragen we om alle bloemstukjes, foto's, ornamenten,... die los op het grafmonument staan tijdelijk te verwijderen vóór 28 februari.

De nabestaanden worden vooraf per brief op de hoogte gebracht.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto