U bent hier

Heraanleg voetpaden Rozenberg vanaf maandag 4 juni

Mol
23.05.2018 - 10.06u
Door: Herman Gezelle

Maandag 4 juni start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met het heraanleggen van de voetpaden in de Rozenberg. De volledige opdracht is normaal gezien afgerond voor midden juli.

Door de vele werken aan de nutsleidingen de afgelopen jaren bevinden alle voetpaden in de Rozenberg zich in een gebrekkige staat. Dit betekent dan ook dat alle voetpaden worden vernieuwd, met uitzondering van het gedeelte tussen Lichtstoetstraat en Charel Coolspad aan de zijde van de Lichtstoetstraat. In dit gedeelte voorziet EANDIS binnen afzienbare tijd werken aan de gasleiding, waardoor een heraanleg van het voetpad op dit moment niet aangewezen is.

Hoe verlopen de werken?

De aannemer werkt in zones van telkens maximum 200 meter aan één zijde van de weg. De aannemer start pas een volgende werfzone als de vernieuwde stoep in de vorige zone volledig is afgewerkt. Bij de heraanleg worden de huidige betondallen vervangen door zogeheten 'dubbele klinkers'.

Ter hoogte van de werfzone geldt beurtelings verkeer, geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Dit geeft de aannemer voldoende ruimte om veilig te werken én laat toe dat voetgangers en fietsers veilig de werfzone kunnen passeren. Onvermijdelijk leidt het beurtelings verkeer op drukke momenten tot wachtrijen.

Ook de opritten worden heraangelegd, waardoor deze een bepaalde periode niet bruikbaar zullen zijn. Met behulp van steenslag als tijdelijke verharding beperkt de aannemer deze periode in tijd.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto