U bent hier

Herbeleef de maanlanding in realtime met 10.000-en uren aan ongezien en ongehoord materiaal - ook LIVE NASA tv

Internationaal
20.07.2019 - 11.45u
Door: Herman Gezelle

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een website gemaakt waarop u in realtime en in ongezien detail de maanlanding kunt herbeleven, dit jaar exact 50 jaar geleden.

De NASA heeft ervoor tienduizenden klank- en videofragmenten gesynchroniseerd. Vele van die fragmenten zijn nog nooit openbaar toegankelijk geweest.

Op 21 juli 1969 zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. De lancering van de Apollo 11-misise was op 16 juli, binnen exact één maand is dat dus precies een halve eeuw geleden.

Kijk op NASA apolloinrealtime.org 

Daarop is elke seconde van die missie te volgen.

Volg hier "live" de maanlanding van Apollo 11

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zendt vannacht de beelden van de eerste maanlanding uit, precies op het tijdstip van de landing en de eerste voetstappen van astronaut Neil Armstrong, 50 jaar geleden.

Op 20 juli 1969 waren vele miljoenen mensen over de hele wereld aan de televisie of de radio gekluisterd - zoals hierboven op de luchthaven JFK in New York - om live het moment mee te maken waarop de eerste mens op de maan liep.

Om 21.17 uur Belgische tijd was het zover: "The eagle has landed", meldde bevelhebber Neil Armstrong droog aan de vluchtleiding in Houston.

Enkele uren later, om 3.56 uur in de vroege ochtend van 21 juli, Belgische tijd, ging de klep van de Eagle open en stapten eerst Neil Armstrong en daarna Buzz Aldrin in hun dikke witte ruimtepakken van de ladder en zetten voet op de maan.

Een historische primeur, "een kleine stap voor de mens, een reuzensprong voor de mensheid," zoals Armstrong zei.

(VRTNWS) Beelden NASA.

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 17.09.2021 - 19.34u reading time4min

3e Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto