In de nacht van 13 op 14 mei 1943 werd boven Kasterlee een zware bommenwerper, type Stirling, neergehaald door een Duitse nachtjager. Het vliegtuig brandde uit en de acht bemanningsleden kwamen om. Dit gebeurde langs de weg van Vorsel naar Corsendonk, bij de kapel op de driesprong waar de wegen Vorsel en Grune Weg samenkomen. 70 jaar later wordt daar een monument onthuld van de hand van steenkapper Raymond Baeken.

Minister van Defensie De Crem is ingegaan op de vraag van burgemeester Ward Kennes om de Belgische luchtmacht een eresaluut te laten brengen. Op vrijdag 24 mei om 15 uur zullen F-16 jachtvliegtuigen een spectaculaire duikvlucht uitvoeren boven het monument. De familieleden van de omgekomen vliegeniers zullen, vergezeld door de burgemeester, dit eerbetoon in ontvangst nemen.

De herdenkingssteen die bedekt is met de Engelse vlag wordt onthuld op zaterdag 25 mei omstreeks 14 uur. Ere-rechter Jacques Boone die destijds getuige was van de crash brengt zijn ooggetuige verslag. Ook voorzitter van de Heemkundige Kring Herman van Gorp en de burgemeester voeren het woord in het Engels en het Nederlands. Na de traditionele kransneerleggingen blaast Dirk Van Peer The Last Post. Aansluitend zullen historische vliegtuigen van het type SV4-dubbeldekker (Stampe en Vertongen) de plaats nogmaals overvliegen.

Tot slot biedt het gemeentebestuur de familieleden van de gesneuvelde RAF manschappen een receptie aan op het gemeentehuis waar ook een kleine tentoonstelling wordt ingericht.