U bent hier

Herdenking wapenstilstand in Kasterlee

Kasterlee
31.10.2018 - 16.29u
Door: Mark Jaspers

Op zondag 11 november zijn alle inwoners welkom op de 11-november- herdenkingsplechtigheden die het gemeentebestuur van Kasterlee in de drie deeldorpen organiseert, en die allen worden voorzien van passende muziek door de verschillende fanfares.

Dit jaar zal er vooral stil gestaan worden bij 100 jaar einde WO I en zal er een vredesboom worden aangeplant als blijvende herinnering aan deze gruwelijke oorlog.

• In Kasterlee om 9 uur: bloemenhulde op het Engels kerkhof aan de Geelsebaan, en aansluitend een plechtigheid aan de oorlogsmonumenten op de Markt en de begraafplaats (Pastorijstraat).

• In Lichtaart om 9.15 uur: bloemenhulde aan het oorlogsmonument aan de kerk en daarna aan het monument op de begraafplaats.

• In Tielen om 9.25 uur: bloemenhulde aan het monument naast het erfgoedhuis.

Om 10 uur verzamelen alle aanwezigen in de kerk van Lichtaart, voor een herdenkingsviering waarin de thema's 'oorlog, vrede en verdraagzaamheid' centraal staan.

Om 11 uur zal er een ceremonie voorzien worden bij de Vredesboom die geplant zal worden op het pleintje op de hoek van Plaats en Kleine Plaats in Lichtaart.

Alle oud-strijders uit de eerste wereldoorlog krijgen hier een passend eerbetoon. Een aantal familieleden van deze oud-strijders plaatsen een klaproos met de naam van hun (groot)vader of (groot)nonkel bij de vredesboom en dagboekfragmenten uit het boek 'Goede moed, mijn beminde...' van Guy Stappaerts zorgen voor de juiste sfeer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto