Naar jaarlijkse gewoonte is de Wapenstilstand in heel Vlaanderen herdacht.  Aan de Menenpoort in Ieper weerklonk om 11.11 uur stipt de Last Post.

In Herentals verzamelden vanmorgen overheden, leden van de Vaderlandslievende verenigingen en militairen van het 29Bn voor de herdenking van Wapenstilstand WOI en WOII.

In Morkhoven was er om 8.30u al een bloemenhulde aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats bij de graven van de vier Britse vliegeniers en de graven van oudstrijders Franciscus Schellens, Vic T'Seyen en Jos Van Asbroeck.

Aansluitend volgde een hulde in Noorderwijk.  Aan de Sint-Bavokerk en op de oude en de nieuwe begraafplaats aan de monumenten ter herdenking van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog werd een krans neergelegd.

Burgemeester Peeters en Jos Heyns (NSB) legden een bloemenkrans neer aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt.  In de Sint-Waldetrudiskerk volgde daarna een hulde bij het monument voor de gesneuvelde helden van de Grote Oorlog. Als afsluiter speelde de orgelist het nationaal volkslied.

Aan het oorlogsmonument op de Molenvest tenslotte legden ook militairen van het 29 Bn Logistiek en leden van Vaderlandslievende verenigingen bloemen neer. Een indringende Last Post weerklonk.  

Foto's Marcel Nelis in Noorderwijk-Morkhoven / Johan Temmerman in Herentals / NNieuws.