Op zondag 11 mei  organiseren verschillende verenigingen  de jaarlijkse herdenking van Wereldoorlog II. Vanaf  11u.30 kan je met een treintje een rit maken langs de verschillende historische gedenkplaatsen van WO II in Gierle .    

Vertrek en aankomst is voorzien  aan de schuur in Gierle. Om 13.30 vertrekt de stoet met onze eregasten uit binnen- en buitenland, en dit onder muzikale begeleiding  van onze Harmonie ,door het dorp en verzamelen we aan het pleintje voor de schuur. In de mooie dorpskern voeren we een ware veldslag op in samenwerking met Theater Anoniem en Spearhead ( vereniging van historische legervoertuigen ).

Verschillende vliegtuigen passeren laag over onze  kerktoren en zorgen zo voor extra animo.

Als eerbetoon aan allen die meestreden voor onze vrijheid worden eresalvo’s afgevuurd en zal  het gemeentebestuur samen met  tal van vertegenwoordigers van oudstrijders en nabestaanden kransen neerleggen aan ons lokaal monument en zijn er enkele speeches voorzien. Verder is er een uitgebreide tentoonstelling voorzien  van legermateriaal van de eerste en tweede wereldoorlog.

In de schuur is er een optreden van de Army Stars die liedjes brengen uit de oorlogsjaren en dit in gepaste outfit. Dit alles is gratis dankzij de inzet van vele vrijwilligers en gulle sponsors.

Je kan er ook een drankje nuttigen of een frietje wegsteken. Je kan   meerijden in de talrijk aanwezige legervoertuigen en misschien is er dit jaar weer en heuse tank te bezichtigen.

De lagere schoolkinderen brengen ook hun vredesboodschap en hernieuwen hun peterschap aan het derde leerjaar. Kortom, op  zondag 11 mei ben je van harte welkom (gratis)op onze herdenking op het dorpsplein in Gierle.

Deze organisatie kwam tot stand dankzij de vrijwillige medewerking van Nationale Strijdersbond afdeling Gierle, vzw Spearhead, Koninklijke Harmonie, Theater Anoniem,  Heemkundige Kring en Gemeentebstuur.

Ook willen we onze lokale middenstanders nog eens extra bedanken voor hun gulle sponsoring.  

Graag tot dan .