Ondanks het succesvolle seizoen gaan de trainer van Mendo Booischot en het team op het einde van dit seizoen uit elkaar.

Mendo sloot de heenronde af op een 4de plaats en dat is een mooie prestatie als nieuwkomer in de Liga B.

Coach Bart Renders werkte de voorbije 2 jaar met hen samen en zorgde ervoor dat ze in twee jaar tijd van 1ste divisie na slechts 1 jaar 1ste nationale de promotie naar de Liga B afdwongen.

Op zich al een hele prestatie en als je weet dat er bij Mendo enkel voor het plezier gevolleybald wordt en er geen enkele speler betaald wordt,maakt het sportieve Liga B-verhaal dat de heren momenteel schrijven nog mooier.

Toch hebben Bart Renders en Mendo in onderling overleg besloten om volgend seizoen niet meer samen te werken.Bart Renders en Mendo Booischot werken volgend seizeon niet meer samen.

Succescoach

Bart Renders die Mendo vorig seizoen naar de titel leidde in 1ste nationale, verrast met Mendo ook dit seizoen vriend en vijand door mee te spelen in de top van het klassement. Toch werd er besloten om geen vervolg te breien aan dit verhaal.

“Klopt dat we vorig jaar en ook dit jaar het maximum uit de groep kunnen halen” aldus Renders, die nog geen concrete plannen heeft voor volgend seizoen. “Het is de verdienste van de spelersgroep die 3x/week traint zonder enige vorm van vergoeding dat we toch kunnen wedijveren met de dik betaalde toppers bovenaan de reeks”.

“Het is aangenaam werken met deze jongens in Mendo en ik wens hen en de club dan ook alle succes toe de komende jaren” besluit Renders die het seizoen wil uitdoen zoals ze gestart zijn. We moeten beseffen dat ons huidige klassement iets uniek is en er hard zal moeten gewerkt worden om dit tot het einde van het seizoen vol te houden."

Kaart van de jeugd

“Mendo moet de komende jaren een belangrijke kloof overbruggen” zegt voorzitter Ron Vanstraelen. “Een aantal spelers hebben reeds te kennen gegeven door werk of familiale omstandigheden een niveau lager te willen gaan spelen”

"Aangezien er in Mendo geen spelers vergoed worden is het ieder jaar moeilijk om externe spelers aan te trekken die 4x/week met de bal willen bezig zijn. Daarom trekken we de komende jaren volledig de kaart van onze eigen jeugd. Dat zal in het begin gevolgen hebben wat betreft het haalbare niveau, maar moet ons in staat stellen om ook binnen 5 jaar nog een gezonde en ambitieuze club te zijn. "

“Dat we Bart Renders moeten laten vertrekken is natuurlijk spijtig. Hij heeft onze club veel bijgebracht de voorbije jaren en daar zijn we hem dankbaar voor. Nu moeten we echter op zoek naar een trainer die de komende jaren onze jeugd kan integreren in het eerste team. Een boeiende opdracht op lange termijn. Hopelijk kunnen we tegen eind februari of vroeger hier een naam op plakken”.